Η 25η Ιανουαρίου 2021 είναι η ημέρα που όλοι θα θυμόμαστε. Eίναι η ημέρα που θα καταγράψει η Ιστορία ότι σηματοδοτεί για τη Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) μια νέα εποχή που συνεπάγεται κατακόρυφη ενίσχυση του ελληνικού ισοζυγίου ένοπλης ισχύος απέναντι στο τουρκικό. Η ΠΑ αποκτά ένα δοκιμασμένο και πλήρως ικανό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και αποστολών με πρωτόγνωρες επιχειρησιακές δυνατότητες που ως σήμερα δεν είχε. Αποκτά το Rafale έκδοσης F3R που διακρίνεται για την εμβέλεια του, το οπλικό του φορτίο, τις ανώτερες επιδόσεις συστήματος αυτοπροστασίας (SPECTRA) και ραντάρ (RBE2) καθώς και τις τεχνολογίες που εισάγει στη ΠΑ σε συνδυασμό με τα βλήματα Meteor.

Η ημέρα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για το DefenceReview.gr και όλους τους συντελεστές του καθώς πολλάκις έχουμε αρθρογραφήσει και αναλύσει για την αξία του Rafale και τις εξαίρετες δυνατότητες του. Είναι ο άξιος διάδοχος των ελληνικών Mirage και των γαλλικών όπλων (Scalp, Mica, Exocet) που διαχρονικά έδιναν το ποιοτικό προβάδισμα έναντι της απειλής. Και όπως έχουμε γράψει ξανά και ξανά είναι απαραίτητο για τη ΠΑ να διατηρεί δεύτερη πηγή εφοδιασμού οπλικών συστημάτων! Το ίδιο που ισχύει για τη ΠΑ ισχύει και για το ΠΝ.

Θα παραθέσουμε σειρά αφιερωμάτων και αναλύσεων από τη συντακτική ομάδα του DefenceReview.gr που αφορούν τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του Rafale! Η ευχή μας δεν είναι άλλη από την απόκτηση άλλης μιας μοίρας Rafale F4!

Αξίζει να τα διαβάσετε!