Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η απαξίωση των εναερίων μέσων του Λιμενικού Σώματος από το Αρχηγείο ΛΣ και την πολιτική ηγεσία. Όπως μαθαίνουμε πριν από 4 ημέρες καθηλώθηκε και το μοναδικό διαθέσιμο ελικόπτερο AS 365 Ν3 Dauphin III λόγω έλλειψης σύμβασης τεχνικής υποστήριξης.

Η αδιαφορία πολιτικής και φυσικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μέτρο. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Είναι τραγικό το ΛΣ να διαθέτει υπερσύγχρονα ελικόπτερα όπως τα AS 365 Ν3 Dauphin III και να μην τα αξιοποιεί. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο λόγος που γράφουμε αυτό το άρθρο είναι μήπως και ιδρώσει κανένα αυτί.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στον γράφοντα τον Μάιο πως για το θέμα των πτητικών μέσων θα υπάρξει άμεσα μέριμνα. Φτάσαμε στον Οκτώβριο και λύση δεν δόθηκε.

Παραδέχθηκε επίσης πως τα εναέρια μέσα του ΛΣ κυριολεκτικά ήταν σε εγκατάλειψη πλην όμως ήδη έχουν παρθεί οι αποφάσεις για πλήρη αποκατάσταση του στόλου τόσο των ελικοπτέρων (πετάει μόνον ένα και σύντομα αναμένεται να καθηλωθεί) όσο και των αεροσκαφών.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ο Υπουργός μας επισήμανε πως το ΛΣ θα προμηθευτεί νέα ελικόπτερα και αεροσκάφη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γράφοντος.

Δυστυχώς, αντί το ΛΣ να αξιοποιήσει κοινοτικά κονδύλια απόρροια της γιγαντιαίας εμπλοκής του στο μεταναστευτικό και να διογκώνει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, τις μειώνει!

Στο Αρχηγείο του ΛΣ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή τη κατάντια. Ελπίζουμε να προβληματιστούν.