Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε σήμερα στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επισκέφτηκε το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στα πλαίσια της παρουσίας του παρακολούθησε επίδειξη δυνατοτήτων στον χώρο όπου βρίσκεται το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, η επίλεκτη μονάδα του Μηχανικού που χωρίς υπερβολή καθημερινά πολεμάει.

Τον υποδέχθηκε ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Καφετζέλλης Παναγιώτης και διοικητής του ΤΕΝΞ. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιχειρησιακή μονάδα με καθημερινή δραστηριότητα σε όλη την επικράτεια και μεγάλη συμβολή στον τομέα προσέλκυσης στρατηγικών επενδύσεων για τη χώρα.

Επί ημερών Α/ΓΕΣ ο Αλκιβιάδης Στεφανής αποτέλεσε κινητήριο άξονα για το ΤΕΝΞ. Το ΤΕΝΞ αναβαθμίστηκε με νέα υλικά και διεύρυνε τις δραστηριότητες του. Μην ξεχνάμε ότι το ΤΕΝΞ αποτελεί μονάδα που φέρνει έσοδα στις ΕΔ ενώ διασφαλίζει επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα όπως αυτή του αγωγού TAP.

Στα πλαίσια της συνομιλίας του ΥΦΕΘΑ με τον διοικητή του ΤΕΝΞ και τα στελέχη, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του ΕΜΘ Αρχιλοχία. Ο Αρχιλοχίας είχε ακρωτηριάσει ένα δάχτυλο του και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συντήρησης χειροβομβίδας που εκτίθεται στο μουσείο του ΤΕΝΞ. Πρόκειται για τον ΕΜΘ Αρχιλοχία Μηχανικού Ανδρούδη Δημήτριο. Ο ΥΦΕΘΑ ζήτησε να συνομιλήσει με τον Υπαξιωματικό ώστε να ενημερωθεί για τη πορεία της υγείας του όπως και έγινε αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον του για τα στελέχη του ΕΣ και των ΕΔ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλκιβιάδης Στεφανής στέκεται δίπλα στα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ.

Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΤΕΝΞ αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Μηχανικού. Με καθημερινή προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τις ΕΔ. Στη φωτογραφία ο ΥΦΕΘΑ συνομιλεί με τον ΕΜΘ Αρχιλοχία που τραυματίστηκε σοβαρό πριν ένα χρόνο,

Πραγματικά, μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε άλλη περίπτωση ο Αλκιβιάδης Στεφανής ως Α/ΓΕΣ και πάλι είχε βρεθεί δίπλα με καθημερινή επικοινωνία σε νεαρό αξιωματικό του ΕΣ που έχασε την μάχη από την επάρατη νόσο.

Μάλιστα ο Α/ΓΕΣ είχε κανονίσει με προσωπική του παρέμβαση στο ΝΑΤΟ να υπάρξει ειδική πτήση για τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Η κατάληξη του νέου αξιωματικού ήταν η πλέον άσχημη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνόλου του ιατρικού προσωπικού και φυσικά του ίδιου. Πρόκειται για τον 27χρονο υπολοχαγό Ευάγγελο Δέσικο. Όπως είχε τονίσει ο τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής «ο ένας έδινε μαθήματα στον άλλο και ίσως εγώ έμαθα πολλά από τον Βαγγέλη». Ο Α/ΓΕΣ ο αρχηγός που βρίσκεται όσοι λίγοι δίπλα στο προσωπικό και στα στελέχη του Ε.Σ απέδειξε πως πάνω από αξιωματικός είναι άνθρωπος και έδωσε τα καλύτερα μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Τότε όπως γράφαμε:

Το χθεσινό ατύχημα έγινε στα πλαίσια συντήρησης υλικού που βρίσκεται στο μουσείο της Μονάδας, εντός του στρατοπέδου στο Μενίδι. Είχαμε τη τύχη να το επισκεφθούμε. Ο ΕΜΘ Αρχιλοχίας κατά τη φάση της συντήρησης πήρε μια μουσειακή χειροβομβίδα (αποστρατιωτικοποημένη υλικό, χωρίς πυροκροτητή) προκειμένου να εκτελέσει τη διαδικασία  συντήρησης. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης υπολείματα πυρίτιδας που βρίσκονταν στα τοιχώματα της χειροβομβίδας αναφλέγησαν λόγω σπινθήρων από το σβουράκι καθαρισμού με αποτέλεσμα να λάβει χώρα έκρηξη χαμηλής ισχύος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό. Σε διαφορετική περίπτωση αν υπήρξε έκρηξη πραγματικής χειροβομβίδας ήταν σίγουρο πως θα είχε προέλθει ο ακαριαίος θάνατος του υπαξιωματικού.