Ο Αμερικανικός Στρατός αναζητεί ένα νέο, ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) για τα φορητά αντιαρματικά συστήματα άνευ οπισθοδρομήσεων Carl Gustav M4 (M3E1 Multi-Role Anti-Armor Anti-Personnel Weapon System : MAAWS, σε αμερικανική υπηρεσία). Τα νέα συστήματα θα πρέπει να είναι ψηφιακής τεχνολογίας και να ενσωματώνουν ικανότητα νυχτερινής όρασης. To Carl Gustav M4 των 84 χιλιοστών είναι όπλο αντιαρματικό και κατά προσωπικού, βάρους 6,7 κιλών.

Κατά οχημάτων, το μέγιστο βεληνεκές του M4 ανέρχεται στα 500 μέτρα, ενώ κατά στατικών στόχων το μέγιστο βεληνεκές αυξάνει στα 700 μέτρα. Με τα νέα ΣΕΠ ο Αμερικανικός Στρατός θέλει οι χρήστες του M3E1 MAAWS να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν στατικούς στόχους σε αποστάσεις έως 1.300 μέτρα (την ημέρα) και 800 μέτρα (τη νύχτα) και να ανιχνεύουν κινούμενους στόχους με μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Για την ανάγκη ανανέωσης των φορητών αντιαρματικών μικρού βεληνεκούς του Ελληνικού Στρατού και τις δυνητικές επιλογές μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *