Συνεχίζονται τα προβλήματα μηχανικής αξιοπιστίας των πλοίων κλάσης «Freedom» τύπου LCS (Littoral Combat Ship), σχεδίαση που βασίζεται η έκδοση MMSC (Multi-Mission Surface Combatant) που ενδιαφέρει το ΠΝ. Συγκεκριμένα είχαμε νέο περιστατικό σε πλοίο που ήδη είχε παρουσιάσει πρόβλημα εν πλω, πριν από λίγες ημέρες, και έπλεε προς τη Φλώριδα ώστε να λάβουν χώρα εργασίες επισκευής.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 29 Οκτωβρίου, το πλοίο USS «Detroit» παρουσίασε βλάβη και επέστρεφε στη βάση του. Όπως δημοσίευσε πριν από λίγα λεπτά η αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα «DefenseNews» το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο εν πλω στη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του, λόγω απώλειας της ηλεκτρικής του ισχύος. Το σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.defensenews.com/naval/2020/11/06/littoral-combat-ship-detroit-is-being-towed-into-port-after-another-engineering-failure/

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του για τις αναγκαίες επισκευές, το πλοίο απώλεσε την ηλεκτρική του ισχύ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί μόνο του και να χρειαστεί ρουμούλκηση. Το ρυμουλκό του Αμερικανικού Ναυτικού «Gary Chouest» έχει αναλάβει το έργο της ρυμούλκησης του πλοίου στο λιμάνι του Κανάβεραλ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του 2ου Αμερικανικού Στόλου, Ashley Hockycko.