Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «ArmyTimes» ο Αμερικανικός Στρατός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση αύξηση του αριθμού στρατιωτών της Ομάδας Πεζικού ακόμα και στα 15 άτομα, στα πρότυπα των Πεζοναυτών. Η ανάγκη προκύπτει από την είσοδο σε υπηρεσία, σε επίπεδο Ομάδας Πεζικού, νέων μέσων όπως μικρά UAV και UGV, βελτιωμένα και ικανότερα συστήματα επικοινωνιών και δικτύων, αιωρούμενα πυρομαχικά κ.ά. Επίσης, έχει καταγραφεί και τεράστια αύξηση του όγκου εργασίας του διοικητής της Ομάδας, γεγονός που επιβάλει την προσθήκη βοηθού (υποδιοικητή) με συγκεκριμένες αρμοδιότητες (για παράδειγμα, συντονιστής πυρών ή διαχειριστής του φορητού συστήματος διοίκησης και ελέγχου της Ομάδας).

Σήμερα η Ομάδα Πεζικού του Αμερικανικού Στρατού μεταφέρεται από οχήματα M2 Bradley ή Stryker. Αποτελείται από εννέα (9) άτομα, τον διοικητή και δύο (2) τετραμελής υπό-ομάδες («Alpha» και «Bravo»). Η πρώτη υπό-ομάδα αποτελείτε από τον αρχηγό, τον τυφεκιοφόρο-βομβιστή, τον τυφεκιοφόρο-πολυβολητή και τον τυφεκιοφόρο-αντιαρματιστή. Η δεύτερη υπό-ομάδα είναι της ίδια σύνθεσης με τη διαφορά ότι αντί του τυφεκιοφόρου-αντιαρματιστή έχει τυφεκιοφόρο-σκοπευτή ακριβείας (Marksman). Η όλη διαδικασία αύξησης ή όχι της δύναμης της Ομάδας Πεζικού βρίσκεται σε φάση μελέτης για τον προσδιορισμό της ιδανικότερης σύνθεσης, τόσο σε επίπεδο αριθμού όσο και σε επίπεδο ρόλων.

Η μελέτη δεν αφορά μόνο τον αριθμό των 15 ατόμων, αλλά εξετάζει όλα τα σενάρια, αρχής γενομένης της Ομάδας Πεζικού των 11 ατόμων. Η αύξηση του αριθμού δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος καθώς η όποια απόφαση θα έχει συνέπειες και σε άλλους τομείς: Περιορισμοί από την υφιστάμενη δομή δυνάμεων (η κάλυψη των αναγκών από την υπάρχουσα δομή σημαίνει συγχώνευση μονάδων), επιπλέον οικονομικό κόστος (στην περίπτωση πρόσληψης περισσότερων στρατιωτών) και φυσικά απόκτηση νέων τεθωρακισμένων οχημάτων ικανών να μεταφέρουν τη νέα Ομάδα Πεζικού.

Για τη σύνθεση της Ομάδας Πεζικού σε διάφορες χώρες του κόσμου μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα: