Μύδρους εναντίον του σημερινού Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χριστοδouλου εξαπολύει ένας κατά κοινή ομολογία ένας εξαιρετικός χειριστής ο οποίος αποστρατεύτηκε και μάλιστα όχι για οικονομικούς λόγους. Τα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Αποστρατεύτηκε στις 10 Ιουλίου του 2019.

Πράγματι, η συμπεριφορά του Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χριστοδόλου και πρώην Α/ΓΕΑ στα στελέχη της ΠΑ είναι απερίγραπτη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως σε ομιλία του προς Ιπταμένους της ΠΑ είπε αυτολεξεί: «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει». Μήπως η ΠΑ είναι οικογενειακή επιχείρηση και την διαχειρίζεται όπως θέλει; Είναι συμπεριφορά Α/ΓΕΕΘΑ προς στελέχη;

Ο πρώην Ιπτάμενος της Π.Α χειριστής F-16 της 341 Μοίρας με 23 χρόνια σε μαχητικά αεροσκάφη, 3000 ώρες πτήσεων, 500 ημέρες επιφυλακή στα readiness του Ανατολικού Αιγαίου και πάνω από 100 scrambe καταγγέλλει απαράδεκτες συμπεριφορές για τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην Α/ΓΕΑ. Τονίζει πως οι Ιπτάμενοι δεν παραιτούνται για οικονομικούς λόγους αλλά για την αντιμετώπιση τους και την αναξιοκρατία.

Τα υπόλοιπα για την εγκατάλειψη της ΠΑ και τις διαθεσιμότητες είναι γνωστά. Τα έχουμε γράψει ξανά και ξανά.

Το άρθρο του defencereview.gr είχε ενοχλήσει πριν μερικές εβδομάδες καθότι έλεγε τα πράγματα όπως είχαν. Περιέγραψε την εικόνα όπως πραγματικά έχει. Μάλιστα, το μένος ορισμένων έφτασαν σε σημείο να μας απαγορέψουν να παρακολουθούμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ΕΔ μολονότι ο γράφων είναι διαπιστευμένος συντάκτης του ΥΠΕΘΑ και καλύπτει χρόνια με ρεπορτάζ τις ΕΔ.

Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε ανταγωνισμό με τον Ερντογάν στις αποστρατείες ιπταμένων…

Ας προβληματιστούν ορισμένοι ιθύνοντες και κυρίως η πολιτική ηγεσία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.