Η αποφυλάκιση Κορνοκέα σηκώνει στο… πόδι την αστυνομία. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιεγκληματική πολιτική. Στο επίκεντρο οι αντιδράσεις που αναμένονται μετά την απόφαση για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση, μέτρα φύλαξης και μέτρα αυτοπροστασίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ για το newsit.gr

Η αποφυλάκιση του Επειμεινώνδα Κορκονέα 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια δεν προκαλεί μόνο οργή και σάλο. Προκαλεί και ύψιστο συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία τόσο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και του αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη και επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της αντιεγκληματικής πολιτικής. Το μίγμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Αστυνομία το επόμενο διάστημα είναι «εκρηκτικό» και γι’ αυτό άπαντες βρίσκονται σε συναγερμό.

Τη σύσκεψη θα απασχολήσει και το θέμα των Εξαρχείων. Εκείνο όμως που θα απασχολήσει περισσότερο θα είναι η αποφυλάκιση Κορκονέα και οι οργισμένες αντιδράσεις που αυτή πυροδοτεί. Οι επιτελείς της Αστυνομίας δεν αποκλείουν επεισόδια και δεν κρύβουν τους φόβους τους ακόμα και για ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, όπως για παράδειγμα σε στατικές δυνάμεις φύλαξης (σ.σ. κλούβες των ΜΑΤ πχ) αλλά και σε βάρος αστυνομικών που κάνουν περιπολίες.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική. Ήδη, άλλωστε, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση και αυξημένα μέτρα φύλαξης αλλά και αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας. Επί ποδός βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι παραμένει ενεργή οργάνωση που έχει εμφανιστεί δυο φορές στο παρελθόν, με επιθέσεις κατά αστυνομικών στη Χαριλάου Τρικούπη, σε βάρος των οποίων έχει ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ. Και μπορεί η οργάνωση αυτή μετά τα δυο συγκεκριμένα περιστατικά να έχει «σιωπήσει», αλλά όπως σημειώνεται αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει το οπλοστάσιό της.

Πηγή: newsit.gr