Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα Εργαστήριο Αμυντικής Καινοτομίας με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή ενσωμάτωση, σε οπλικά συστήματα, εμπορικών τεχνολογιών, άρα και τη μείωση του κόστους ανάπτυξης, προμήθειας και υποστήριξης των γαλλικής προέλευσης οπλικών συστημάτων.

Το Εργαστήριο αποτελεί τμήμα της Υπηρεσίας Αμυντικής Καινοτομίας, η οποία δημιουργήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου. Το Εργαστήριο θα παρακολουθεί τεχνολογίες πολιτικής εφαρμογής και θα διερευνά τρόπους ενσωμάτωσης τους σε εν υπηρεσία οπλικά συστήματα ή σε μελλοντικά, υπό ανάπτυξη.

Το Εργαστήριο εδρεύει στο Παρίσι και έχει αρχικό προσωπικό 15 ατόμων. Ουσιαστικά το Εργαστήριο θα λειτουργεί ως «τεχνολογικός κρίκος» μεταξύ του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Η λογική πίσω από τη δημιουργία τόσο του Εργαστηρίου Αμυντικής Καινοτομίας, όσο και της Υπηρεσίας Αμυντικής Καινοτομίας, έγκειται στην ανάγκη της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας να γίνει πιο ανταγωνιστική οικονομικά, τόσο σε σχέση με την γερμανική αμυντική βιομηχανία, όσο και σε σχέση με την αμερικανική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *