Χθες δημοσιεύσαμε την είδηση ότι η ΕΛΜΕ Λέσβου (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, και έπειτα από σχετική εισήγηση του αντιπροέδρου, Απόστολου Βαρελτζή, πρόκρινε τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Απ’ ότι φαίνεται η υπόθεση έχει και συνέχεια.

Η απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου ενόχλησε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην ακολουθήσουν την «απαράδεκτη αυτή απόφαση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, στην οποία γίνεται επίκληση και του έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Ξένης Δημητρίου, με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», αλλά δεν έχει καμία νομική αξία, αφού είναι ένα απλό έγγραφο.

Ωστόσο, ο κ. Βελελτζής, μιλώντας στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» χαρακτήρισε «θολοκουλτουριάρηδες» όσους αντέδρασαν στην απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή «θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου … Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρελτζής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *