Στα «Σαλαμίνια 2018» και στις εκδηλώσεις μνήμης της 447ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ). Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων. Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Α/ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, ο Διοικητής  Ναυστάθμου Σαλαμίνας Αρχιπλοίαρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κολοκούρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Φάρων Αρχιπλοίαρχος (Μ) Λουκάς Ανδρέου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επισκεπτήριο κοινού στην τριήρη «Ολυμπιάς», ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία.

Την επομένη, Σάββατο 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν στη Ναύπακτο εορταστικές εκδηλώσεις για την 447η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, παρουσία του Διοικητού του Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου (ΝΔΙ), Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Τριαντόπουλου, ως εκπροσώπου του Α/ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έλαβε χώρα στις 7 Οκτωβρίου του 1571 στη θαλάσσια περιοχή Ναυπάκτου. Υπήρξε από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Η νίκη των Συμμάχων υπό την ονομασία «Ιερή Ένωση» επί του Οθωμανικού Στόλου διέσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τη Δύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *