Πρόσφατα η Αίγυπτος ανακοίνωσε της προμήθεια 30 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R από τη Γαλλία, πέρα των 24 που ήδη διατηρεί σε υπηρεσία. Σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα «Breaking Defense», η οποία επικαλείται υψηλόβαθμους Αιγύπτιους αξιωματούχους, στόχος της Αιγύπτου είναι η δημιουργία ενός στόλου 72-100 Rafale, δηλαδή η Αίγυπτος σχεδιάζει, ανάλογα με τα οικονομικά της χώρας, την απόκτηση άλλων 18-46 Rafale της νεότερης όμως έκδοσης F4, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη από το 2024 και μετά.

Εκτός της είδησης για το αιγυπτιακό ενδιαφέρον για περισσότερα Rafale και μάλιστα της έκδοσης F4, το άρθρο του «Breaking Defense» (δείτε ΕΔΩ), κάνει αναφορά στις δυνατότητες των Rafale F4, αλλά και στον τρόπο με τον οποία η Αίγυπτος ανταποκρίνεται στην πρόκληση της πολυτυπίας μαχητικών αεροσκαφών που διατηρεί σε υπηρεσία και πως καταφέρνει να συντονίσει αεροσκάφη διαφορετικής προέλευσης. Και για τις δύο περιπτώσεις-αναφορές έχουμε γράψει σχετικά άρθρα.

Για τις ικανότητες των Rafale F4 και την εξέλιξη των εκδόσεων του αεροσκάφους μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα:

Για τον τρόπο με τον οποίο η Αίγυπτος επιχειρεί και διασυνδέει με επιτυχία μαχητικά αεροσκάφη δυτική και ανατολικής προέλευσης μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: