Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει δύο (2) πρωτότυπα θαλάσσιων ναρκών, αυτοκινούμενων και τηλεχειριζόμενων. Τα συστήματα θα είναι μικρού μεγέθους, αναλώσιμα, χωρίς ενσύρματη καθοδήγηση, με πολεμική κεφαλή και ικανότητα παραμονής στην περιοχή ενδιαφέροντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με $ 70,1 εκατομμύρια. (Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση είναι ενδεικτική)

Comments

  1. Πάντα σκεφτόμουν γιατί όπως είναι τα αντιαεροπορικά στο έδαφος για τα αεροπλάνα, ή επίγεια αντιπλοικά, να μην υπάρχουν στον βυθό συστήματα που να είναι ανθυποβρυχιακά/εναντίον σκαφών επιφανείας. Με πολύ μεγάλες εμβέλειες (για πλοία) και καλές εμβέλειες (ανάλογα του ραντάρ) για τα υποβρύχια, θα ήταν σαν να είχες πολλά ακίνητα υποβρύχια στον βυθό, με πολύ πολύ μικρότερο κόστος.

    Θα έπιανε ένα Erieye Τουρκικό πλοίο, πατάει κουμπί και φεύγει μια τορπίλη προς τα εκεί από τα πλησιέστερα κελλιά. ΟΚ, για τα υποβρύχια κάπως πιο δύσκολο γιατί πρέπει να τα πιάσει σόναρ, αλλά και πάλι αντί να κουβαλάει τορπίλες ένα P3 ή ένα Ρομεο, απλά ψάχνουν, και μετά πατάνε κουμπιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *