Σύμφωνα με δήλωση του Nail Kurt, Γενικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου της FNSS το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα ZAHA, το οποίο προορίζεται για τους Τούρκους Πεζοναύτες, αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές πιστοποίησης το προσεχές φθινόπωρο. Οι δοκιμές αυτές θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του 2021 περίπου, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν εντός του 2020, με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές θα είναι επιτυχείς.

Συνολικά, το πρόγραμμα ZAHA αφορά στην προμήθεια 27 οχημάτων, εκ των οποίων 23 της έκδοσης μεταφοράς προσωπικού, δύο (2) διοίκησης και δύο (2) περισυλλογής. Ο οπλισμός του οχήματος θα αποτελείται από έναν τηλεχειριζόμενο πύργο με ένα (1) πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και ένα αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Στη θάλασσα το ZAHA επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 7 κόμβων (13 χιλιομέτρων την ώρα), ενώ στην ξηρά επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιομέτρων την ώρα.

Comments

  1. Όχι θα περιμένουν -σαν εμάς- παρακαλώντας τον αμερικανό να τους παραχωρήσει μερικά AAVP για να πουλάνε μούρη στο πόπολο στις παρελάσεις και σε επιδείξεις σε ασκήσεις.

    1. Μπορεί και αμερικανικός αφού στις αναφορές για τον κινητήρα δεν διευκρινίζεται ούτε υπάρχουν στοιχεία και λεπτομέρειες ενώ γίνεται λόγος για ένα Powerpack. Αν ήταν τουρκικός θα το έλεγαν ανοιχτά και με περιφάνεια ως συνήθως.

    1. Ίσως να δουλευόμαστε οι ίδιοι με ευθύνη των πολιτικών που είναι στην εξουσία.
      Εμπάργκο έχει αποφασιστεί και για την Ρωσία, αλλά κάθε χώρα αποφασίζει αν και σε πιο βαθμό θα το εφαρμόσει, τα εθνικά συμφέροντα για τις περισσότερες χώρες έχουν προτεραιότητα και αυτό είναι νομίζω το σωστό. Άσχετα το τι ζητάνε και λένε οι αμερικάνοι οι ορισμένοι πονηροί στην Ευρώπη που άλλα λένε και άλλα σκέφτονται και πράττουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *