Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την έξοδο του νέου ΥΕΘΑ από το Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα η αύξηση του αξιόμαχου των Ε.Δ της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος ΥΕΘΑ έδωσε το σωστό στίγμα που μένει φυσικά να υλοποιήσει με πράξεις είτε για τη συντήρηση/ υποστήριξη του υφιστάμενου υλικού είτε με υπογραφές για εκσυγχρονισμούς. Το γεγονός πως δίπλα του υπάρχει ο πρώην Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδής Στεφανής που γνωρίζει εκ των έσω την κατάσταση αποτελεί μια αισιόδοξη προοπτική για τις Ε.Δ.

Όπως χαρακτηρηστικά τόνισε ο νέος ΥΕΘΑ: Είναι πρόκληση για όλους. Έχει εξαιρετικό βάρος ευθύνης το αξίωμα, αλλά από την άλλη θα αποδειχθεί αν είμαστε για τα δύσκολα. Εγώ νομίζω πως είμαστε για τα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να εργαστούμε για να διατηρηθεί, όπως είπα χθες, και να επαυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο του εξαιρετικού έμψυχου υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, από τώρα, καταβάλλουμε τις μεγάλες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε σαν στρατιώτες.