Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Deutsche Welle» η Ιταλία έλαβε νέα, σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών, στον απόηχο του περιστατικού με το πλοίο «Sea Watch 3».

Συγκεκριμένα: (α) Θα χρησιμοποιούνται πλοία του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρεμποδίζεται η είσοδος των λαθρομεταναστών σε ιταλικά λιμάνια (β) Θα επιτηρούνται, με πλωτά και εναέρια μέσα, τα παράλια της Λιβύης και σε περίπτωση που εντοπιστεί κίνηση πλοίου με λαθρομετανάστες θα ειδοποιείται η Ακτοφυλακή της Λιβύης και (γ) Αυξάνονται τα πρόστιμα στις ΜΚΟ από € 50.000 στο € 1 εκατομμύριο.

Παράλληλα με αυτά τα μέτρα το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με την Τυνησία, με στόχο την επιστροφή των λαθρομεταναστών, που έρχονται από την Τυνησία, στην Τυνησία.

Comments

  1. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΦΑΪ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΑΜΕΣΩΣ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ 3-5000000 ΛΑΘΡΟ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΦΑΪ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΜΟΙ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *