Η σουηδική Saab ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου διθέσιου JAS-39F Gripen της Βραζιλίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Βραζιλία θα παραλάβει συνολικά 36 JAS-39E/F Gripen, 28 μονοθέσια και 8 διθέσια, έναντι $ 4,55 δισεκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής υποστήριξης και της εκπαίδευσης. Οι παραδόσεις των μονοθέσιων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν το 2021 και θα ολοκληρωθούν το 2024, ενώ των διθέσιων θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν το 2024. Το κόστος της προμήθειας θα καταβληθεί μέσω δανεισμού από τη σουηδική κυβέρνηση με ετήσιο επιτόκιο 2,19% και αποπληρωμή σε 25 χρόνια.

Comments

  1. Μιας και η Τουρκία πολύ σύντομα θα έχει AIM-9X Sidewinder μήπως το gripen και ο Meteor είναι το όπλο για να αντιμετωπίσουμε τα Τουρκικά F16 πριν χάσουμε ανθρώπινες ζωές? Ωστόσο χρήματα που θα βρούμε?

      1. Ναι δε γνωρίζω και καλά από αυτά, αλλά ξέρω ότι είναι μπροστά οι Τούρκοι σε ΗΠ, ίδη μας έκαναν μια μικρή επίδειξη στον Έβρο. Δε θα πρέπει κάτι να κάνουμε και εμείς για αντιμετωπίσουμε τους νέους Sidewinder? Φυσικά πως θα γίνει αυτό και χωρίς λεφτά. Όχι gripen ούτε βίδες για εκπαιδευτικά αεροσκάφη δεν αγοράζουμε. Εμείς φυσικά μπορούμε να γράφουμε σελίδες για Gripen , F35 κτλ και να τα συγκρίνουμε και να λέμε τι θα ήταν καλό να αγοράσουμε αν είχαμε λεφτά χαχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *