Βραζιλία Στρατός

Την επέμβαση του στρατού αποφάσισε η κυβέρνηση της Βραζιλίας, για να καταστείλει το ξέσπασμα εγκληματικής βίας που πλήττει τη βορειοανατολική πόλη της Φορταλέζα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην επαρχία, στην πολιτεία της Σεάρα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν περιπολίες στους δρόμους της πόλης, ώστε να δώσουν τέλος στις επιθέσεις εναντίον καταστημάτων, τραπεζών και λεωφορείων.

Στη συγκεκριμένη απόφαση προέβη το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τις δεκάδες επιθέσεις και εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Πίσω από αυτό το κύμα βίας βρίσκονται οι εγκληματικές συμμορίες που δρουν στην πόλη, οι οποίες υποκίνησαν τις ταραχές, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στα νέα σκληρά μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν στις τοπικές φυλακές, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχουν.

Να θυμίσουμε, ότι αυτή η κίνηση έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Βραζιλιάνου προέδρου Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος εκλέχθηκε με σημαία του την αμείλικτη καταπολέμηση του εγκλήματος στη χώρα.