Τουρκικό Προξενείο

Ο λοχαγός Σονέρ Εργκούν που από το 2017 υπηρετεί στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Ντιγιαρμπακίρ, μεταβαίνει για να αναλάβει διετές καθήκον στην χώρα μας και ειδικότερα στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει τούρκικη ιστοσελίδα, «με τις πετυχημένες του εργασίες σαν διοικητής στρατοχωροφυλακής του Ικίζντερέ, έδειξε πως ήταν άνθρωπος του λαού και του κράτους και μετά διορίστηκε στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Ντιγιαρμπακίρ».

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν είναι τυχαία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργίας του προξενείου, στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής τοποθετήθηκε σε αυτό.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς η θέση μέχρι πρότινος καταλαμβανόταν από πράκτορα της ΜΙΤ.

Ο λοχαγός Σονέρ Εργκούν

Όμως το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει,καθώς ο νέος απεσταλμένος της Άγκυρας αποτελεί μέλος της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής την επωνομαζόμενη JITEM.

Τέλος για όσους «επιλεκτικά ξεχνούν» οφείλουμε να θυμίσουμε. ότι για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη «αναβάθμισης» του τουρκικού προξενείου και των δράσεων του, καθώς με την τελευταία προσθήκη στο ενεργητικό του, αποκτά ολοένα και περισσότερες «αρμοδιότητες» από την Τουρκία και τις κλειστές συναντήσεις στην Άγκυρα, προκειμένου να συνεχίσει το «έως τώρα έργο του»