Το Ιράν και η Ρωσία προετοιμάζουν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων στην Κασπία Θάλασσα, και θα αφορούν τη διάσωση και την αντιμετώπιση της πειρατείας, δήλωσε σήμερα διοικητής του ιρανικού πολεμικού ναυτικού.

“Πολεμικές ασκήσεις τακτικής, διάσωσης και κατά της πειρατείας μεταξύ των ιρανικών και των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων προγραμματίζονται και θα γίνουν στο προσεχές μέλλον”, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Mehr, επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο υποναύαρχος, Χοσεΐν Χανζαντί.

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει αρκετές φορές κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κασπία, μεταξύ των οποίων το 2015 και το 2017 καθώς οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς, ενώ και στον πόλεμο στη Συρία υποστηρίζουν και οι δύο τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι παραμένει σθεναρά προσηλωμένη στην εμβάθυνση των δεσμών της με το Ιράν παρά την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν μια διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά και να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.