Ο Διοικητής των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων της Ρωσίας, Στρατηγός Alexander Leonov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει μια νέα έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Tor-M2. Στη νέα του έκδοση το σύστημα θα είναι αμφίβιο, ενώ το όχημα-φορέας θα είναι τροχοφόρο. Η νέα έκδοση θα προκύψει από την έκδοση Tor-M2E. Σε σχέση με το Tor-M1, το Tor-M2E είναι ένα σύστημα πλήρως αυτοματοποιημένο με μειωμένο χρόνο αντίδρασης 7 δευτερολέπτων και ολοκλήρωση του κύκλου δράσης «κίνηση-στάση-βολή-κίνηση» σε μόλις 2-3 δευτερόλεπτα.

Επίσης ενσωματώνει ραντάρ ελέγχου πυρός με βελτιωμένες επιδόσεις στη κάλυψη τομέων, αυξημένη φονικότητα, μέσω της δυνατότητας εμπλοκής τεσσάρων (4) στόχων ταυτόχρονα και αυξημένη ανθεκτικότητα σε επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικών παρεμβολών. Επίσης το σύστημα παρουσιάζει αυξημένο βεληνεκές, σε σχέση με το Tor-M1, από τα 12 στα 16 χιλιόμετρα. Σημαντική είναι και η εναλλακτική επιλογή τοποθέτησης οκτώ (8) βλημάτων 9M331, μέγιστου βεληνεκούς 12 χιλιομέτρων και μέγιστου ύψους εμπλοκής 6 χιλιομέτρων ή 16 βλημάτων 9M338, μέγιστου βεληνεκούς 16 χιλιομέτρων και μέγιστου υψομέτρου εμπλοκής 10 χιλιομέτρων.

Comments

  1. Και θα ρωτήσει τώρα κάποιος αδαής,γιατί τόσα χρόνια δεν αναβαθμίζουμε και εμείς και η Κύπρος τα Tor-M1 σε έκδοση Tor-M2E όπως και τα s300 σε pmu2.Τόσο φοβόμαστε τους Αμερικάνους πια,μιας και μιλάμε για αναβάθμιση και όχι νέα αγορά ρώσικων εξοπλισμών.

    1. Προφανώς φοβόμαστε μη μας χαρακτηρίσουν αναξιόπιστους η επαναστάτες και χάσουμε το προνόμιο των δωρεάν παραχωρήσεων παμπάλαιου αμερικανικού υλικού στο οποίο στοχεύουμε συνήθως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *