Στο πλαίσιο της ένταξης στον Τουρκικό Στόλος τεσσάρων νέων πλοίων (την πρώτη φρεγάτα κλάσης «I», TCG «Istanbul», το πλοίο ανεφοδιασμού TCG «Derya», το πλοίο υποστήριξης TCG «Ütğm. Arif Ekmekçi» και το μη-επανδρωμένο σκάφος επιφανείας «Marlin»), το Τουρκικό Ναυτικό ανακοίνωσε την υπογραφή συμβάσεων προμήθειας πυραύλων κατά πλοίων Atmaca, τορπιλών Akya και αντιαεροπορικών πυραύλων Hisar-RF. Τα συγκεκριμένα όπλα θα εξοπλίσουν πλοία και υποβρύχια του Τουρκικού Ναυτικού. Οι ποσότητες, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων δεν ανακοινώθηκαν.

Η ανάπτυξη του Atmaca ξεκίνησε το 2009. Ο πύραυλος ζυγίζει 800 κιλά και φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 200 κιλών. Πετά με υποηχητική ταχύτητα, ενώ επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές άνω των 200 χιλιομέτρων, με πιθανότερη τιμή τα 220 χιλιόμετρα. Η καθοδήγηση του επιτυγχάνεται μέσω συστημάτων INS/GPS, ενώ κατά την τερματική φάση χρησιμοποιεί ενεργητικό σύστημα ραντάρ για αυτόνομη έρευνα και ανίχνευση στόχου.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της τορπίλης Akya ξεκίνησε το 2010. Το μήκος της είναι επτά μέτρα, το βάρος της 1,2 τόνοι και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβων (83 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ το μέγιστο βεληνεκές, με τη μέγιστη ταχύτητα, είναι 15 χιλιόμετρα. Ανήκει στο διαμέτρημα των 533 χιλιοστών. Η καθοδήγησης της είναι ενσύρματη, με οπτική ίνα, ενώ ενσωματώνει ενεργό και παθητικό σόναρ. Ο πύραυλος Hisar-RF, ο οποίος ενσωματώνει ερευνητή ραδιοσυχνοτήτων, είναι έκδοση του πυραύλους Hisar-O. Ο Hisar-RF επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 35 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε υψόμετρο 15 χιλιομέτρων.