Το τελευταίο χρονικό διάστημα συντελείται μια πρωτοφανής προσπάθεια να υπονομευτεί η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Η προσπάθεια αυτή λαμβάνει χώρα από εξωγενείς παράγοντες εκτός ΠΝ που παρεμβαίνουν με πρωτοφανή τρόπο στα εσωτερικά του Κλάδου. Η ηγεσία του ΠΝ έχει στοχοποιηθεί κατ’ επανάληψη με στόχο να υποσκαφτεί το έργο της και να πληγούν προσωπικότητες με τον πλέον ανήθικο τρόπο.

Εντός ΠΝ υπάρχει πλήρης ενότητα και ουδείς ασχολείται με τις επόμενες κρίσεις. Το ΠΝ παραμένει απόλυτα προσηλωμένο στην αποστολή του και στην οικοδόμηση του Ναυτικού του μέλλοντος. Άλλοι είναι αυτοί που παρεμβαίνουν με τρόπο αθέμιτο στα θέματα του ΠΝ.

Επειδή η περίοδος στα ελληνοτουρκικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και οι προκλήσεις πολλαπλές, η πολιτική ηγεσία και ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Παναγιωτόπουλος οφείλει άμεσα να παρέμβει. Οι δηλώσεις περί στήριξης στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτονόητες και δεδομένες. O YΕΘΑ ορθά την ημέρα ονοματοδοσίας της νέας ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» αναφέρθηκε μπροστά στον Α/ΓΕΝ και στον Αρχηγό Στόλο λέγοντας «πως στηρίζουμε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όμως η κατάσταση συνεχίζεται και πλέον αναζητούνται δραστικά μέτρα ώστε να μην πληγεί περαιτέρω το γόητρο και το κύρος του ΠΝ. Τι εικόνα άραγε σχηματίζουν οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα στελέχη του ΠΝ όταν βλέπουν να διαβάλλεται η ηγεσία τους και ουδείς να μην απαντά;

Οφείλομε να επισημάνουμε πως είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική για το οποιοδήποτε θέμα (όπως ενδεχόμενες εξοπλιστικές επιλογές της οποιασδήποτε ηγεσίας) και εντελώς διαφορετικό να στοχοποιείται η ηγεσία του ΠΝ και να διαπομπεύεται με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Η πολιτική ηγεσία έχει χρέος επιτέλους να παρέμβει διότι η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία και τα χτυπήματα προς το ΠΝ συνεχίζονται. Είναι γνωστοί ποιοι και γιατί απεργάζονται σχέδια να αποστρατεύσουν όλη την ηγεσία του ΠΝ. Όπως επίσης είναι γνωστό στο Στρατόπεδο Παπάγου ποιους ωφελεί αυτή η διαπόμπευση της ηγεσίας του ΠΝ.

Επίσης η «λογική» ορισμένων όπου εξισώνεται το θύμα και ο θύτης είναι εξίσου λάθος και επικίνδυνη. Ως εκ τούτων θα επαναλάβουμε πως ουδεμία σχέση έχει η κριτική όσο σκληρή και να είναι με την προσπάθεια σπίλωσης προσωπικοτήτων όπως ο Αρχηγός ΓΕΝ και ο Αρχηγός Στόλου. Και αμφότεροι απολαμβάνουν της μέγιστης δυνατής στήριξης από τα στελέχη και το προσωπικού του ΠΝ και κυρίως είναι ιεροί θεσμοί για τη πατρίδα, το έθνος και το ΠΝ που πρέπει πάση θυσία να στηριχθούν, να διαφυλαχθούν και να προστατευτούν.