Με ανάρτηση της στο Twitter και απαντώντας στη σχετική αναφορά της Ficantieri, η γαλλική MBDA έσπευσε να τονίσει πως επίκειται το προσεχές χρονικό διάστημα συμφωνία με εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Κεντρικός άξονας αναμένεται να είναι η μεταφορά τεχνολογίας, τεχνογνωσίας καθώς και η ανάληψη βιομηχανικού έργου από ελληνικές εταιρείες.

Η MBDA αποτελεί τον κύριο ευρωπαϊκό κολοσσό ανάπτυξης και παραγωγής οπλικών συστημάτων με τις πλέον καταξιωμένες τεχνολογίες αιχμής. Η MBDA αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να δοθεί έργο σε ελληνικές εταιρείες και να υπάρξει εγχώρια προστιθέμενη αξία και συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σχεδιάζει να υπογράψει τις επόμενες εβδομάδες τις συμφωνίες που θα ορίζουν το ακριβές υποκατασκευαστικό έργο.

Ειδικότερα η MBDA στοχεύει στο πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων κορβετών για το ΠΝ προωθώντας είτε τους Aster 30 είτε τους VL MICA NG για τις ιταλικής σχεδίασης κορβέτες Doha (FcX-30). Παράλληλα και για τους νέους πυραύλους κατά στόχων επιφανείας Exocet Block IIIC η MBDA δύναται να δώσει έργο σε ελληνικές εταιρείες.