Το ΠΝ σκοπεύει να αξιοποιήσει περαιτέρω τα δύο Πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) που πρόσφατα απέκτησε από δωρεά του ιδρύματος Λασκαρίδη αποκτώντας εξοπλισμό διάσωσης υποβρυχίων. Πρόκειται για τα «ΑΤΛΑΣ» και «ΗΡΑΚΛΗΣ» που έχουν αποδειχθεί πολυεργαλεία για το ΠΝ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ήδη η Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ έχει συγκροτήσει επιτροπή με αντικείμενο τη διενέργεια μελέτης για την απόκτηση εξοπλισμού διάσωσης υποβρυχίων για αξιοποίηση από τα νέα ΠΓΥ.

Το ΠΝ στερείται ολοκληρωμένης δυνατότητας διάσωσης υποβρυχίων και ως εκ τούτων το ΓΕΝ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα απόκτησης υποδομής ανάλογης της παραπάνω αποστολής ως ιδιαίτερα κομβική.

Comments

 1. Θωρακιστε την χώρα οι λύκοι είναι δίπλα μας…..ο εχθρός εντός και εκτός των πυλών οι Γάλλοι είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

 2. Ναι χρήσιμα αλλα εδω έχουμε υποβρύχια που πενηντάρησαν κ combattante του 74…ελεος πια ας παρουμε πρώτα οτι χρειαζόμαστε για να πολεμήσουμε κ μετα ΟΛΑ τα άλλα

  1. Ψύχραιμα, καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου, όπως και πολλών άλλων, διαισθανεσαι κίνδυνο και έχεις δίκιο, αλλά λόγω ελλείψεων σε περίπτωση πολεμικής συραξης, πρέπει να προνοησουμε για μείωση απωλειών, γιατί έχει παρατηρηθεί στην πράξη ότι έτσι ανεβαίνει η μαχητικοτητα και το ηθικό των μαχητών.Κρανη, αλεξίσφαιρα, ifak, νοσοκομεία εκστρατείας, medevac, διάσωση υποβρυχίων, μειώνουν τις απώλειες και δίνουν διάρκεια και αντοχή στην συνέχεια της μάχης. Βέβαια όπως έχεις καταλάβει αυτά λείπουν, άρα σε διάρκεια θα καμφθουμε.

   1. Eανθρωπος που διακατεχετε απο λογικη και εχει μαθει να ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ τα εχεις αποσυρει ΗΔΗ.
    Και ειμαι της αποψης οτι ειναι ο μονος κλαδος που πρεπει να περιορισθει ο η επενδυση σε οπλικα συστηματα, αφενος για οικονομικους λογους αφετερου λογο ανεπαρκειας συνειδησεως.

  2. Αν ήσουν σε πλήρωμα υποβρυχίου θα χαιρόσουν με αυτή την είδηση; ότι αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του προσωπικού έχει τεράστια σημασία και από ηθική άποψη και από άποψη ηθικού

 3. Νομίζω μια ακόμα καλή προσθήκη θα ηταν και το παρακάτω που είναι συγγενικο πλοίο του δικου μας Ηρακλής :

  https://www.mokster.no/fleet/stril-poseidon

  Εάν μελλοντικά παίρναμε και το ιταλικό πλοίο ΕΤΝΑ που ειναι αντίστοιχο του Προμηθεύς θα ειμασταν πολυ καλά.

  1. Και με το δεύτερο ΕΤΝΑ πραγματικά εκτοξεύεται η ικανότητα ΠΓΥ του ΠΝ μαζί με τα Ατλας και Ηρακλής για να φύγουν τα αξιός και αλιάκμων. Πολύ καλή είδηση για το σύστημα διάσωσης υποβρυχίων. Τουλάχιστον γι αρχή να μπούμε στο νατοικό πρόγραμμα NSRS

 4. Θα τελειωσει το 2020 και δεν θα εχει προχωρησει ουτε βιδα.Το ναυτικο εχει αφησει το υλικο και το προσωπικο στην τυχη του.Ο μαγικος κοσμος των εκλεκτων τις καθε κυβερνησης περιστρεφεται γυρο απο το κτιριο της Μεσογειων.

 5. Πρώτα ανταλλακτικά και αύξηση των διαθεσιμοτήτων των μονάδων πρώτης γραμμής.
  Καλά τα πλοία διάσωσης υποβρυχίων αλλά το ορθό είναι τα χρήματα να διοχετευτούν στα ίδια τα υποβρύχια και στην υποστήριξή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *