Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η επικεφαλής του μειονοτικού «Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», Σιγκντέμ Ασάφογλου, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε συμβουλευτεί το κόμμα της στον διορισμό μουφτήδων.

«Ελπίζω ότι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα (σ.σ. Ελλάδα) θα δουν την αλήθεια από δω και πέρα και θα αναγνωρίσουν τον ρόλο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», τόνισε η Ασάφογλου μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

H επικεφαλής του ΚΙΕΦ επέκρινε την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διορίσει άμεσα μουφτήδες στη Δυτική Θράκη, δηλώνοντας ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους σχετικά με το διάταγμα, το οποίο αφορά άμεσα την τουρκική μειονότητα.

«Αν μας συμβουλεύονταν, ίσως να είχαμε βρει κοινό έδαφος», πρόσθεσε και δήλωσε ότι το ΚΙΕΦ θα μπορούσε να ενεργήσει ως μεσολαβητής για διάλογο μεταξύ της Αθήνας και της τουρκικής μειονότητας.

«Σε όσους μας λένε “αν είστε Τούρκοι, πηγαίνετε στην Τουρκία” απαντώ κάθε φορά με την ίδια απάντηση: Όχι, δεν θα πάμε, γιατί αυτό το μέρος μας ανήκει όσο και σε εσάς», αναφέρει η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Σημειώνει ακόμη ότι το ΚΙΕΦ «δεν αποτελεί απειλή, αλλά πηγή πλούτου για την Ελλάδα», υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή, ότι «δεν πάμε πουθενά, ζούμε στη Δυτική Θράκη, στην Ελλάδα, αλλά είμαστε Τούρκοι που προσπαθούν να συνεισφέρουν στην Ελληνική Δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: LIBERAL