Με σημαντική για την χώρα μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), το ΓΕΕΘΑ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας εργασίας Ανάπτυξης Έργου Εκπαίδευσης (Education Project Team), που ανήκει στην European Defence Standardization Management Group (EDSMG/Ευρωπαϊκή Αμυντική Τυποποίηση), η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών-μελλών και της Διεύθυνσης Industry Stakeholders Engagement (ISE) του ΕΟΑ, του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ (EUMS), της Γενικής Διεύθυνσης Άμυνας και Διαστήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC DG DEFIS), των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN/CENELEC, του ΝΑΤΟ και της Ένωσης Βιομηχανιών Αεροδιαστημικής της ΕΕ (ASD/STAN). Το έργο της Ομάδας Ανάπτυξης Έργου Εκπαίδευσης του EDSMG,  εστιάζεται:

1/ Στην ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της εκπαίδευσης επί της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Τυποποίησης, το οποίο μεταξύ άλλων, θα προσφέρει εκπαιδευτικές ενότητες και προϊόντα εκπαίδευσης επ’ ωφελεία των εμπλεκομένων φορέων.

2/ Στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ενός πιλοτικού σεμιναρίου τηλε-εκπαίδευσης εντός του έτους, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα επί των αναγκών και του επιπέδου εκπαίδευσης των κ-μ του ΕΟΑ στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Τυποποίηση.

Στο ΓΕΕΘΑ που είναι ήδη επικεφαλής στην εκπαίδευση επί της Τυποποίησης του ΝΑΤΟ, προστίθεται πλέον και η διαμόρφωση προγραμμάτων εκπαίδευσης επί της Αμυντικής Τυποποίησης στην ΕΕ, αναγνωρίζοντας την τεχνογνωσία του σε έναν εκ των βασικών πυλώνων των δύο Οργανισμών.

Comments

  1. Εδώ και αρκετά χρόνια, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Διευθύνσεως Δ2 του ΓΕΕΘΑ η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τυποποίηση, τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ όσο και ΕΕ, αποσπόντας κολακευτικά σχόλια από τα στελέχη των υπόψη οργανισμών. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στη Δ2/ΓΕΕΘΑ για τη νέα επιτυχία.

  2. Μας χαροποιουν οι επιτυχιες της Διευθυνσης για την Τυποποιηση, θα μας χαροποιουσε ομως ακομη περισσοτερο η εκτελεση Στρατηγικων Ψυχολογικων Επιχειρησεων την κρισιμη αυτη περιοδο απο την αρμοδια διευθυνση.
    Επισης η αναπτυξη, αναδιοργανωση εργοστασιων(διακλαδικων) για τα οποια υπαρχουν μελετες καθως επισης αναπτυξη νεων συστηματων(πχ μη επανδρωμενων) μεσω συντονισμου στρατωτικων φορεων και αρχικα με μεταφορα τεχνοχνωσιας των νεοκοπων συμμαχων μας θα χαροποιουσε πολλους Ελληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *