Το Ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος πήρε το βάπτισμα του πυρός. Δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον Τάραντα της Ιταλίας. Το Ελληνικό σκάφος κατασκεύασαν οι Ελληνικές εταιρείες INTRACOM Defense και BARRACUDA. Είναι από τα σύγχρονα στη κατηγορία του. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα έγινε παρουσίαση του έργου στο Ιταλικό Ναυτικό και την ηγέτιδα εταιρεία αμυντικού υλικού στην Ιταλία Leonardo. Το ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης HORIZON.

Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν πραγματικά άριστες και εξαιρετικές εκπροσωπώντας πανάξια την ελληνική αμυντική βιομηχανία και τις εταιρείες INTRACOM Defense και BARRACUDA που απέδειξαν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προγραμματίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη του ώστε να αποκτήσει επιπρόσθετες επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες. Στόχος είναι το σκάφος να παρουσιαστεί στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA 2020 τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Για το πρόγραμμα έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Στις δοκιμές το ελληνικό USV SEA RAIDER κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε την καλύτερη εικόνα στους Ιταλούς και λοιπούς Ευρωπαίους αξιωματούχους που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το πρόγραμμα. Το USV SEA RAIDER πέτυχε σε μια σειρά δοκιμών με βασική αυτή τη σύνθετη εικόνας επιφανείας.

Αναλυτικά:

Comments

  1. Καλα όλα αυτά άλλα επιχειρησιακά για το ΠΝ δεν σημαίνει και πολλά.
    Μικρά μη επανδρωμένα ελικόπτερα είναι το μέλλον για τα πολεμικά πλοία και όχι μόνο.

  2. Θα μπορούσε να εξοπλιστεί με κάποιο πυροβόλο και να το πάρει το Λιμενικό με ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ κονδύλια για επιτήρηση συνόρων…….Έτσι γλυτώνουμε τεράστιους πόρους και μειώνουμε ώρες και καταπόνηση στα πολεμικά μας μειώνοντας και το τεράστιο κόστος επιτήρησης……..
    Σε περίπτωση πολέμου βέβαια θα πλαισιώσουν τις φρεγάτες μας….

  3. Το 1987 το Ναυτικό είχε παραγγείλει κάτι αντίστοιχο και ήμουνα σε επιτροπή παραλαβής . Ήταν ένα σκάφος HANIBAL με μηχανισμούς τηλεκατευθυνσης και ταχύτητα 46 κόμβων . Στις δοκιμές η μέγιστη απόσταση τηλεκατευθυνσεως ήταν μόνο 5 νμ και δεν το παραλάβαμε μετά και από επερώτηση στη Βουλή . Δεν ξέρω τι απέγινε από κει και πέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *