Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας των Φιλιππίνων «MaxDefense», η Ινδονησία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία για τη ναυπήγηση 4-8 φρεγατών τύπου 30FFM κλάσης «Mogami» (σε ιαπωνική υπηρεσία). Σε περίπτωση συμφωνίας η ναυπήγηση θα γίνει στην Ινδονησία, από την PT PAL, με μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από την Ιαπωνία. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες λίγες ημέρες πριν. Οι φρεγάτες κλάσης «Mogami» ναυπηγούνται για το Ιαπωνικό Ναυτικό. Ήδη έχει εγκριθεί η ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων, ενώ έχει αποφασιστεί και η ναυπήγηση άλλων τεσσάρων, έναντι συνολικών απαιτήσεων για 22 φρεγάτες του τύπου μέχρι το 2032.

Τα πλοία έχουν τυπικό εκτόπισμα 3.900 τόνων ή 5.500 τόνων με πλήρη φόρτο. Έχουν μήκος 130 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα. Ενσωματώνου σύστημα πρόωσης τύπου CODAG (Combined Diesel and Gas), με έναν αεροστρόβιλο κινητήρα MT-30 της Rolls-Royce και δύο πετρελαιοκινητήρες της γερμανικής MAN. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνουν είναι οι 30+ κόμβοι (55+ χιλιόμετρα την ώρα). Οι 30FFM έχουν υποδομή μεταφοράς και υποστήριξης δύο ταχύπλοων σκαφών τύπου RHIB, δύο μη-επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV : Unmanned Surface Vehicle) και δύο μη-επανδρωμένων υποβρυχίων σκαφών (UUV : Unmanned Underwater Vehicle). Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι μόλις 90 άτομα.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των πλοίων αποτελείται από το ραντάρ τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array) OPY-2, τον ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο αισθητήρα OAX-3, σόναρ μεταβλητού βάθους (VDS : Variable Depth Sonar) και παθητικό συρόμενο σόναρ (TAS : Towed Array Sonar) OQQ-25, σόναρ εντοπισμού ναρκών OQQ-11, ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και αναλώσιμων NOLQ-3E και σύστημα διαχείρισης μάχης OYQ-1. Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο τύπου Mk.45 Mod.4 των 127 χιλιοστών με κάνη μήκους 62 διαμετρημάτων (ρυθμός βολής: 16-20 βλήματα το λεπτό, μέγιστο βεληνεκές: 37 χιλιόμετρα με συμβατικά πυρομαχικά).

Εκτός του κύριου πυροβόλου τα πλοία ενσωματώνουν οκτώ βλήματα κατά πλοίων Type-17 μέγιστου βεληνεκούς 400 χιλιομέτρων, ένα σύστημα αυτοπροστασίας RAM, τορπιλοσωλήνες για τορπίλες Type-12, σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mk.41 VLS με 16 κελιά για αντιαεροπορικά βλήματα (αμερικανικά SM-2, ESSM ή ιαπωνικά Type-03). Επίσης θα ενσωματώνει και δύο τηλεχειριζόμενους πύργους με πυροβόλα. Το κύριο ελικόπτερο θα είναι επιπέδου S-70 SeaHawk. Σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα «Navy Recognition», το κόστος του κάθε πλοίου, χωρίς τα όπλα και την υποστήριξη, είναι € 390 εκατομμύρια (σε τιμές 2017).