Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται δήλωση του προϊσταμένου της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA), Serdar Hüseyin Yıldırım, Ρωσία και Τουρκία ενδέχεται να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στο διαστημικό τομέα. «Χτίζουμε διμερείς σχέσεις με χώρες και διεθνείς οργανισμός που έχουμε επιλέξει σύμφωνα με τους εθνικούς μας στόχους … Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με τη Ρωσία στο προσεχές μέλλον», δήλωσε ο Yıldırım στο TASS. Ένα από τα διαστημικά προγράμματα, που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Ερντογάν, είναι και αυτή την αποστολής του πρώτου Τούρκου στο διάστημα, μέχρι το 2023.

Comments

  1. Εδώ φαίνεται ποιός σκέφτεται πιο μακριά, και ποιός το παίζει απλά προοδευτικός και οραματιστής που ξέρει μόνο να ξοδεύει έτοιμο ξένο χρήμα.

  2. Δυστυχώς με αυτή την προοδευτική κίνηση της Τουρκίας, εξευτελίζεται ακόμη περισσότερο ο τομέας της διαστημικής της χώρας μας. Μπορεί η Ελλάδα να αποτέεσε την βάση για τις διαστημικές επιστήμες στην αρχαιότητα, παρ’ όλα αυτά στη σήμερον ημέρα ούτε αστροναύτες δεν έχει στείλει στο Φεγγάρι ή στον ISS, ούτε rover και δορυφόρους να εξερευνήσουν έχει αλλά το βασικό δεν έχει επενδύσει στην διαστημική βιομηχανία. Ακόμα και από το όνομα, Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος αντιλαμβανόμαστε την προόδο που θέλουν οι πολιτικοί μας για τον τομέα του Διαστήματος(ενώ η Τουρκία έχει τον Τούρκικο Οργανισμό Διαστήματος).
    Φανταστείτε, όμως που θα μπορούσε να φτάσει η Ελλάς με τους επιστήμονες που έχει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Και όπως λέν πολλοί επιστήμονες, θα μπορούσαμε τώρα να έχουμε το επίπεδο των ΗΠΑ ή και καλύτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *