Δεν έχουν όριο και μέτρο οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες σε όλο το Αιγαίο. Η Τουρκία το 2020 έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικών κινήσεων έχοντας κάνει πάνω από 220 υπερπτήσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Εξίσου αδιανόητο είναι η μηδενική ελληνική αντίδραση.

Ανεχθήκαμε τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις της Τουρκικής Αεροπορίας. Ανεχθήκαμε τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από μικρονήσια και βραχονησίδες. Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε υπερπτήσεις πάνω από ΚΥΡΙΑ ελληνικά νησιά όπως η Λήμνος, η Χίος, η Ρόδος και η Λέσβος; Ή μήπως να πετάνε στον Έβρο; Τις ίδιες προκλήσεις εκτός από αεροσκάφη κάνουν και με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη;

Το πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι εάν θα πετάξουν πάνω από τη Καβάλα εκλογική περιφέρεια του ΥΕΘΑ;

Ταυτοχρόνως κάθε οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας και στη θάλασσα. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το τουρκικό γεωτρύπανο είναι εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ετοιμάζεται να ξανά τρυπήσει. Και η Ελλάδα είναι ΠΛΗΡΩΣ απούσα. Στην οποία Κύπρο η Ελλάδα είναι ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ δύναμη για την ασφάλεια του νησιού και των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Αντί να διδαχτούμε από τα γεγονότα της ελληνικής αντίδρασης στον Έβρο και να απαντήσουμε εξίσου δυναμικά και στο Αιγαίο σφυρίζουμε αδιάφορα. Τι περιμένουμε; Να πετάξουν πάνω από το Σούνιο; Θα το κάνουν είναι θέμα χρόνου. Όπως πετούσαν πάνω από ακατοίκητα νησιά και ακολούθησαν και τα μεγάλα νησιά έτσι σταδιακά θα έρθουν όλο και πιο κοντά του ηπειρωτικού κορμού.

Λύσεις υπάρχουν και δεν σημαίνουν αυτομάτως κατάρριψη τουρκικών μαχητικών αν και αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολλά χρόνια… Απαιτούνται μέτρα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Τέτοια θα ήταν για αρχή οι απελάσεις διπλωματικών αξιωματούχων και η ακύρωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Θα ήταν το λιγότερο να λάβει χώρα διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού ώστε άπαντες να λάβουν γνώση σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο πως η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να ανέχεται την τουρκική επιθετικότητα.

Εάν συνεχίζουν τα προειδοποιητικά πυρά είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την ανάσχεση των προκλητικών τους ενεργειών εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και κυρίως ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. Ακόμα, η ενεργοποίηση των ελληνικών αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων θα ήταν μια ακόμα απαραίτητη κίνηση.

Ο κατευνασμός μας οδηγεί σε ήττες και απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Εάν συνεχίσουμε έτσι, να δεχόμαστε τις τουρκικές προκλήσεις θα καταλήξουμε μια χώρα με πλήρη φιλανδοποίηση και θα είμαστε ο ορισμός του Συνδρόμου της Στοκχόλμης.

Μήπως τελικά είχαμε δίκιο όταν γράφαμε το παρακάτω άρθρο;