Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο με ανάρτηση τους στο Twitter αναφέρονται στο θέμα που προέκυψε με την προώθηση των τουρκικών στρατευμάτων στο χωριό Στροβίλια και τον εγκλωβισμό τριών σπιτιών Ελληνοκυπρίων. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο status quo, αλλά οι ίδιοι τοποθέτησαν εμπόδιο για αποτροπή του λαθρεμπορίου.

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η ανακοίνωση των Βρετανών αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εικασίες από πλευράς των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στα Στροβίλια, στα όρια με την Ανατολική Περιοχή των Κυρίαρχων Βάσεων. Έχει τοποθετηθεί ένα εμπόδιο ως προσωρινό μέτρο από την πλευρά των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων για να εμποδίσει το λαθρεμπόριο και την αποφυγή τελωνειακών ελέγχων, σύμφωνα με τα καθήκοντά μας που απορρέουν από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Καταλήγοντας, εκφράζεται ικανοποίηση, καθώς, όπως αναφέρεται, «οι Κύπριοι στην περιοχή των Στροβιλιών μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους ανεμπόδιστα, χωρίς επιπρόσθετους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του να ταξιδεύουν μέσω των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ