Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου ‘Αμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών ‘Αμυνας». Υπέρ της συμφωνίας τάχθηκαν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλήρη αντίθεση δήλωσαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που καταψήφισαν.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε τα εξής: «Θα έλεγα, δώσαμε διαβεβαιώσεις για εντατικοποίηση των επαφών με ισραηλινές εταιρείες στον χώρο της παραγωγής αμυντικού υλικού, οι οποίες ενδιαφέρονται για συνέργειες και συνεργασία, ακόμα και με όρους συμπαραγωγής στην Ελλάδα, με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, σε μια πλειάδα αμυντικού υλικού».

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ενοικίαση των Ισραηλινών HERON. Σύμφωνα με δηλώσεις του ΥΕΘΑ τα συστήματα είναι ήδη εδώ:

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σύμβαση χρονομίσθωσης συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των λεγομένων “Heron”, από την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία. Αποτελεί την πρώτη του είδους στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή η σύμβαση. Η έναρξη της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης των στοιχείων αυτών θα λάβει χώρα σε μερικούς μήνες από σήμερα. Ήδη τα συστήματα έχουν έρθει, το προσωπικό εκπαιδεύεται και σε μερικούς μήνες θα επιχειρούν στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας.

Comments

  1. Το κοστος της χρονομίσθωσης ειναι λιγο μικροτερο απο το κοστος αγορας τους. Προκειται για απιθανο σκανδαλο.

    Λεγεται οτι θα τα συντηρουν και θα τα χειριζονται Ιραηλινοι, υπο διοικηση βεβαια της ΠΑ.
    Δε μου λέτε, το γινεται αμα μας ρίξει κανένα ο Τούρκος, ποιός πληρωνει τα σπασμένα στους Ισραηλινούς; Δε νομίζω να κωλώσει ευκαρείας δοθεισης, οπως εμεις με τα Μπαϊρακτάρ. Εκτος και αν πεταξουν με τα ισραηλινά χρώματα και εμβλήματα, ως αεροσκαφη της ισραηλινης αεροποριας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *