Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων) ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για τη σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J Spartan, λόγω αποκλεισμού του μοναδικού συμμετέχοντα οικονομικού φορέα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Έτσι ένα σημαντικό πρόγραμμα παραμένει σε εκκρεμότητα

Υπενθυμίζουμε ότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχτεί στις 28 Ιουνίου του 2019 και το ύψος της σύμβασης ήταν € 55.723.670 συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, των φόρων, των δασμών και τυχόν λοιπών δαπανών. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα επίλυσης των προβλημάτων διαθεσιμότητας των ελληνικών C-27J.

Comments

  1. Πρόσθεσε και τα NH-90 και αυτά καθηλωμένα λόγω έλλειψη της FOS.

   Πληρώσαμε 650 εκατ. ευρώ για 20 ελικόπτερα NH-90 που δεν έχουμε!
   Με τα ίδια χρήματα τότε θα είχαμε αγοράσει 30-40 Black Hawk αλλά φαίνεται τα NH-90 είχαν καλύτερη μίζα.
   Και το κακό συνεχίζεται και με τον Κούλη που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

   Κατά τα άλλα η προτεραιότητα είναι το εθνικό τυφέκιο.
   Δεν μου κάνει πλέον εντύπωση γιατί οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει εντελώς αφού βλέπουν με τι καρναβάλια έχουν να κάνουν έχουν πάει τις προκλήσεις σε άλλο επίπεδο.

   1. Μιχάλη
    Οι μίζες σίγουρα ήταν και είναι ένα θέμα, αλλά το ελικόπτερο δεν φταίει σε αυτό, η επιλογή του UH-60 δεν είναι σίγουρο ότι θα ήταν η σωστότερη αφού η αντικατάσταση του φαίνεται πλέον στον ορίζοντα, ενώ το ΝΗ έχει ακόμα μέλλον.
    Επίσης, αν σκεφτείς ότι η USAF απέφυγε τα UH-60 επιλέγοντας μετά απο διαγωνισμό ένα ευρωπαϊκό μοντέλο ΜΗ-139 ως αντικατάσταση των UH-1N -όπως και ο αμερικανικός στρατός με το UH-72 σε προηγούμενη περίπτωση- ίσως το συγκεκριμένο αμερικανικό μοντέλο να μην είναι η ορθότερη επιλογή.
    Η χαζομάρα ήταν στην συμφωνία για τις υπηρεσίες υποστήριξης και στο σημείο εξοπλισμού, αφού μόνο τα 4 θα έχουν το πλήρες πακέτο.
    Αυτό το σενάριο με την περικοπή στο πακέτο εξοπλισμού παίχτηκε και παλαιότερα με τα CH-47 απο τα οποία μερικά θα έφεραν ανάλογο εξοπλισμό με το MH-47E/G αλλά ήρθαν μόνο με τις μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου, αφού με πλήρες πακέτο που θα περιείχε σύστημα TFR και εναέριου ανεφοδιασμού έβγαιναν πιο ακριβά.

    1. Οι περισσότερες χώρες που προμηθεύτηκαν το NH-90 έχουν προβλήματα (σχετικές πληροφορίες άπειρες).
     Μεγάλο κόστος αγοράς και συντήρησης,σύμφωνα με άλλες πηγές και άλλες χώρες που το χρησιμοποιούν,έτσι κι αλλιώς τις Ελληνικές πηγές σπάνια τις παίρνω πλέον στα σοβαρά.
     Τώρα όσο αφορά το Black Hawk
     Σίγουρα φθηνότερο σίγουρα μικρότερο κόστος συντήρησης και σίγουρα και κυριότερο δοκιμασμένο.
     Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης που φοράει τους ίδιους κινητήρες με τα Sea Hawk (αν δεν κάνω λάθος) για λόγους ομοιοτυπίας που χρησιμοποιούν οι διάφορες αμυντικές ιστοσελίδες αλλά και οι πολιτικοί και στρατιωτική ηγεσία κάθε φορά που τους βολεύει και πάντα a la carte.
     Αν τότε είχαμε προμηθευτεί τα Blach Hawk στη θέση των αδοκίμαστων NH-90 θα είχαμε αγοράσει τουλάχιστο 30 ελικόπτερα με τα ίδια χρήματα ενώ θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τα Αμερικάνικά αποθέματα άλλα 20-30 (ως αντιστάθμισμα) με προοπτική να αναβαθμιστούν και αυτά μελλοντικά για λόγους ομοιοτυπίας και σήμερα να έχουμε πλήρως επιχειρησιακά 50-60 Black Hawk.
     Και η υποστήριξη τους θα ήταν ευκολότερη μέσω των κονδυλίων FMS.
     Τελικά το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα NH-90 ή τα Black Hawk και τα υποθετικά αν μήπως και μπορεί τα δικά μας που βράζουμε στο ζουμί μας αλλά το ότι δεν υπάρχει διαχρονική πολιτική βούληση να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη που να μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα και τα συμφέροντα της στο ακέραιο.

     Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει βούληση όλα τα υπόλοιπα δευτερεύοντα.

 1. Ειναι καιρος να αλλάξει η προϋπάρχουσα νομοθεσία , γιατι ενω υπαρχουν τα χρήματα δεν μπορούν να αγοραστούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για συντήρηση των μέσων.
  Τι διαγωνισμός ειναι αυτος που στην ουσία ένας ειναι ο προμηθευτής των ανταλλακτικών πρακτικα…. δηλαδη η εταιρεία που κατασκευάζει τα αεροπλανα. Θα ειχε νόημα πχ για την αγορα μιας σφαίρας, λάστιχα ή και ανταλλακτικά για γενικού τύπου οχήματα οχι για εξειδικευμένα που τα εχει μια εταιρια μονο.

 2. Καλά λεφτά δεν υπάρχουν , το γνωρίζουν τώρα πια και σε όλο τον πλανήτη, πάντως ορισμένα ζωτικά προγράμματα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί τρόπος να γίνουν, οι ελλείψεις πρέπει παντιω τρόπο, ακόμα και σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση, να καλυφθούν, μην ξεχνάτε η απλή έλλειψη μπαταριών τι τραγικό αποτέλεσμα είχε στα Ίμια.

 3. Μου αρέσει που όλοι τα ρίχνουν και καλά στα προβλήματα του νόμου. Ας έμπαιναν σε ομάδα χωρών που τρέχουν τέτοιους διαγωνισμούς, όπου θα έπαιρναν άλλοι τις αποφάσεις και θα πήγαινε πακέτο. Τα όργανα που θα έκαναν τον διαγωνισμό και επιλογή θα ήταν Ευρωπαϊκά, και έτσι θα προσπερνούσαν την ελληνική νομοθεσία για την επιλογή και ανάθεση.

  Αλλά άμα δεν θέλεις να ζυμώσεις 10 χρόνια κοσκινίζεις

  1. Το νόμο τον αλλάζουν αν θέλουν αμέσως αλλά τους δίνει άλλοθι να μην προχωράει τίποτα.
   Ποιος νόμος εδώ έχουν περάσει με ΠΝΠ τα όργια των οργίων.

 4. Κατά τα άλλα η προτεραιότητα είναι το εθνικό τυφέκιο!!

  Οι άνθρωποι είναι για γέλια.
  Και είτε είναι εντελώς ανίκανοι είτε εντελώς στημένοι εκτελώντας εντολές.
  Και στις δύο περιπτώσεις είναι εθνικά επικίνδυνοι.
  Απλά να θυμίσω πως υποτίθεται πως αυτά τα μεταφορικά αεροσκάφη σε περίπτωση κρίσης είτε θερμού επεισοδίου θα μεταφέρουν ενισχύσεις και εφόδια στα νησιά.
  Υποτίθεται.
  Εδώ και ένα χρόνο η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει ούτε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα ούτε καν ώριμα προγράμματα έχουν προχωρήσει ούτε καν οι υποστήριξη υπαρχόντων οπλικών συστημάτων που αγοράστηκαν καινούργια με χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και οδηγούνται στην απαξίωση όπως τα C-27 Spartan.
  Φυσικά και δεν πρόκειται κανείς να απολογηθεί για αυτό ούτε και θα έχει κυρώσεις που απαξιώνονται με σχέδιο οπλικά συστήματα που θα λείψουν την κρίσιμη στιγμή.

  Εδώ δεν πήγε φυλακή κανείς με τα τόσα σκάνδαλα και την τόση λεηλασία με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα.
  Χρηματιστήριο,Ολυμπιακή αγώνες,σκάνδαλα εξοπλιστικών προγραμμάτων μίζες δημόσια έργα φαγοπότι υπερκοστολογήσεις Siemens Novardis τίποτα όλοι τους καθαροί κανένας δεν έκλεψε όλα έγιναν μια χαρά όλοι τους είναι τίμιοι που απλός κάποιοι τους συκοφάντησαν.
  Τώρα βεβαίως υπάρχει και ένα πτώμα που λέγετε Ελλάδα και λαός αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.
  Υπάρχει το πτώμα άρα υπάρχει και το έγκλημα αλλά ο δολοφόνος αγνοείται και κυκλοφορεί ελεύθερος να χαρεί τη λεία του.

 5. «Υπενθυμίζουμε ότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχτεί στις 28 Ιουνίου του 2019 και το ύψος της σύμβασης ήταν € 55.723.670 συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, των φόρων, των δασμών και τυχόν λοιπών δαπανών. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα επίλυσης των προβλημάτων διαθεσιμότητας των ελληνικών C-27J»

  55 εκατ. ευρώ.

  Δηλαδή όσα μοίρασε η κυβέρνηση του Κούλη μόνο τους τελευταίους μήνες με το κορονοιό σε καναλάρχες και φερέφωνα για να αποκαλούν τον κατάχαζο επιτυχημένο ηγέτη και Μωυσή.

  Βέβαια αυτά τα 20 εκατ. που μοίρασε η κυβέρνηση σε κυβερνητικά παπαγαλάκια και φερέφωνα είναι σταγόνα στον ωκεανό υπάρχουν πολύ περισσότερα που είναι εκατοντάδες εκατομμύρια και δισεκατομμύρια.
  Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν λεφτά για την άμυνα.

  Τα ίδια ακριβώς και με τα καθηλωμένα ελικόπτερα NH-90 τα ίδια και με τα C-130 τα ίδια και χειρότερα και με τα υπόλοιπα.

 6. https://defencereview.gr/apantiseis-gia-ta-krisima-programmat/
  ……………………………..
  Για τα C-27 απάντησε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός Εν Συνεχεία Υποστήριξης των αεροσκαφών με αντικείμενο την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών για την υποστήριξη τους, η εκτέλεση εργοστασιακής συντήρησης τεσσάρων (4) κινητήρων των συγκεκριμένων αεροσκαφών, μέσω του φορέα NSPA και ότι σε εξέλιξη βρίσκεται διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια και επισκευή κρίσιμων υλικών των C-27J.
  Σχολιο
  Ο/Η Giannis
  5 Ιουλίου 2020 στις 18:31
  Θα ρωτησει καποιος χριστιανος τον ΥΠΕΘΑ σχετικα με το καραγκιοζιλικι των κατ εξακολούθηση είτε αναβολής ειτε ακυρωσης fos προγραμμάτων όπως το c27 τα NH90 κλπ? Και αν φταιει η νομοθεσια βενιζέλου γιατι δεν την αλλαξαν?? εκτος κ αν η φιλοσοφια εξ αρχης για τονομο ήταν να εμποδιζει να προχωρει το οτιδηποτε ελέω μη ύπαρξης χρημάτων ή μη βούλησης για παροχη πορων για την άμυνα κ η νομοθεσια ήταν απλα η εύκολη λύση για τη μη απόδοση ευθυνών για ενίσχυσή της.

 7. O … άφαντος Νόμος περί Προμηθειών ΕΔ

  Ο Υπουργός Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος δηλώνει (Παραπολιτικά 4/1/20): Για πρώτη φορά από το 2012 υπάρχει πλαίσιο απρόσκοπτης προμήθειας ανταλλακτικών για τα MIRAGE ώστε ν’ αυξηθεί η διαθεσιμότητά τους.
  Σχόλια:
  Η προεργασία αυτής της ενέργειας είχε αρχίσει προ μηνών από το Ναύαρχο κ. Κ. Κυριακίδη και συνεχίστηκε βέβαια.
  https://www.militaire.gr/quot-min-eidate-ekeino-to-nomo-peri-promitheion-quot-o-kon-fragkos-ton-psachnei-stoys-diaxifismoys/
  Καταγγέλλει, ο κ. Ν.Π., ότι τα MIRAGE έχουν εγκαταλειφθεί από το 2012 στην τύχη τους. Θα μου επιτραπεί να διορθώσω. Από το 2006 κ. Υπουργέ επί Μεϊμαράκη. Συνέχισε ο έτερος Ευάγγελος κ. Βενιζέλος κ.ο.κ.
  Η προμήθεια δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ψηφισθεί ο νέος Νόμος περί Στρατιωτικών Προμηθειών (σε αντικατάσταση του ολέθριου Νόμου του 3978/11, του κ. Ε. Βενιζέλου ο οποίος χαρακτηρίσθηκε ως Νόμος ΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ και από τον ΣΕΚΠΥ).
  Ο αποχωρών της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος κ. Κ.Κ. στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του καταγγέλλει αυτό το θάψιμο του Νόμου το οποίο η ΓΔΑΕΕ είχε συντάξει εξ αρχής, τον περιέφερε για διαβούλευση, τον παρέδωσε στον τ. ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Ρήγα αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του!! Ποιος δεν τον θέλει; Αν υπολογίσουμε 6 μήνες ταφή από κ. Ρήγα και 6 από κ. Παναγιωτόπουλο έχουν, σύνολο, δώδεκα. Τι συμβαίνει;

  1. Ο Νομος του Βενιζέλου περί προμηθειών είναι σε ισχύ από το 2011??!!!

   Όλοι λένε πως φτιάχτηκε ώστε να μην μπορεί να προχωρήσει τίποτα

   Πόσες κυβερνήσεις και υπουργοί υφυπουργοί klpoi μανδαρίνο κότες πέρασαν από τότε?
   Τον άλλαξαν??
   Όχι !!!
   Γιατί τους βολεύει στο να μην κάνουν έργο και τους κατηγορήσει κάποιος για κάτι!!!!

   Η

   Ακόμα χειρότερα όλα είναι βάση σχεδίου ώστε να διαπιστωθεί ΑΔΥΝΑΜΊΑ και να πάμε προς συμβιβασμό με τους αγαπημένους μας γείτονες!!

   1. Μπα τέτοιος νόμος διαμάντι να αλλάξει αφού μια χαρά τους βολεύει γιατί να τον αλλάξουν.

    Να ήταν καμία ΠΝΠ για να βολευτεί κανένας ημέτερος τότε μάλιστα.

 8. «Αναφερόμενος στον τομέα των εξοπλισμών και δαπανών, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα συνεχιστεί περαιτέρω ο εξορθολογισμός και εκ νέου ο προσδιορισμός των αναγκών, οι οποίες θα κρίνονται ανάλογα με τον σκοπό και την απειλή. Σύντομα θα πάει στη Βουλή νέος νόμος για τις προμήθειες με στόχο περισσότερη διαφάνεια»
  https://www.tovima.gr/2012/07/08/politics/panagiwtopoylos-tha-sygkrotithei-symboylio-ethnikis-asfaleias/
  8 Ιουλίου 2012

  https://doureios.com/i-talaiporia-ton-politikon-me-tous-exoplismous-kai-oi-metries-epidoseis-tous/

  Από τον Ν. Παναγιωτόπουλος: Καταργείται ο «νόμος Βενιζέλου» για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων
  Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-07-2019 17:12
  απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι εξετάζεται η αλλαγή του νόμου περί προμηθειών, ώστε να ανταποκριθεί στις προτεραιότητες που έχουν δοθεί για την κάλυψη των αναγκών των ΕΔ σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα των τριών Κλάδων. «Απώτερος σκοπός είναι να τρέξουν ταχύτερα τα κατά προτεραιότητα εξοπλιστικά προγράμματα» σημείωσε χαρακτηριστικώς, και προαναγγέλλοντας την λίαν συντόμως κατάργηση του σχετικού –πιο γνωστού ως– «Νόμου Βενιζέλου», που από τη δημιουργία του προκάλεσε τα μύρια όσα προβλήματα στην ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ, καθιστώντας αδύνατη την αγορά έστω και τακάκια για φρένα αεροσκαφών (για να το πούμε χονδρικά) με αποτέλεσμα οι διαθεσιμότητες των οπλικών συστημάτων να έχουν φτάσει στο σημερινό του τραγικό επίπεδο.
  https://www.lawandorder.gr/Article/34493/n-panagiotopoulos-katargeitai-o-nomos-venizelou-gia-tis-promitheies-ton-enoplon-dynameon

  Νόμος περί προμηθειών: Τα γυρνάει τώρα ο Παναγιωτόπουλος

  26 Μαΐου, 2020 5:51 μμ
  ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις στο νόμο περί προμηθειών ο οποίος γίνεται εμπόδιο στην γρήγορη υλοποίηση εξοπλιστικών. Δεν θα αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο, υποστήριξε αλλά θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις με σκοπό τη βελτίωσή του.
  Η θέση αυτή είναι διαφορετική από τις προγραμματικές του δηλώσεις που έγιναν στις 22 Ιουλίου στην Βουλή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είχε προαναγγείλλει ότι θα αναθεωρηθεί ο νόμος ώστε να εξασφαλίζεται διαφάνεια χωρίς εντυπώσεις ψευδοδιαφάνειας.

  Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει ως «τρίτο άξονα» στις προγραμματικές του δηλώσεις:

  «Εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Κύρια παρέμβαση θα είναι η αναθεώρηση του νόμου περί προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όλου του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλίζεται από τη μία η απαραίτητη διαφάνεια, χωρίς εντυπώσεις ψευδοδιαφάνειας, όσο και η αναγκαία ευελιξία, από την άλλη στο σύστημα προμηθειών, σε όλο το φάσμα των Ενόπλων Δυνάμεων».

  Φαίνεται ότι τώρα, δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θεωρεί πως ο νόμος εξασφαλίζει την απαραίτητη διαφάνεια και προχωράει σε απλές διορθωτικές κινήσεις…
  https://www.kranosgr.com/%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1/

  το τί εξασφαλίζει ο νομος Βενιζέλου του 2011 είναι προφανές. Το να μην κινείται τίποτα στην Άμυνα. ΠΡΕΠΕΙ να ελεγχθει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για τη δημιουργία του νόμου καθώς αυτός ΕΓΙΝΕ την εποχή του Α Μνημονίου. Ενδεχομένως δε …να υπάρχουν και ρήτρες που δε γνωρίζουμε για ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του και πιθανώς να ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.

 9. @CK
  Πότε ήταν το πρώτο Μνημόνιο; το 2011…
  Ο νόμος περί ΜΗ προμηθειών;; το 2011
  νομιζω καποιος υποψιασμένος θα καταλαβαίνει ότι έγινε στο πνεύμα της τότε εποχής ΠΙΘΑΝΟ να υπήρχε και κάποια ρήτρα για την επιβολή μιας τέτοιας νομοθεσίας και…με πρόβλεψη περί ΜΗ κατάργησής της.

  1. Νομιζω οτι καποιος υποψιασμενος θα καταλαβαινει οτι η επικληση καποιας υποτιθεμενης μνημονιακης ρητρας που δηθεν υπεγραψαν πριν 9 χρονια οι ΓΑΠ-Μπενυ με «προβλεψη μη καταργησης» εχει σκοπο να δικαιολογησει την αδρανεια του Κουλού και την πληρη αδιαφορια του για την αμυνα τηε χωρας.

   Οι Νομοι αυτοι τεθηκαν και παρεμενουν σε ισχυ για εναν λογο και μονο: Διοτι βολευουν τις κυβερνησεις, περιλαμβανομενης και της Κυβερνησης του Κουλού. Αλλωστε παρακαμπτονται θαυμασια με πολλους τροπους οταν οι πολιτικοι θελουν να κανουν απ’ ευθειας αναθεση. (ΑΦΝΣ, Μπελχαρες, Heron)

 10. Μπανανια ..
  Αλλα θα υπερασπιστουμε τα κυριαρχικα μας δικαιωματα και ο καθε πολιτικος μπαμπουινος διατυμπανιζει το αξιομαχο των ΕΔ .
  Συντομα ριψεις αλεξιπτωτιστων με τσαρτερ της Aegean.
  Οσο για τα ΝΗ90 εχουν εγκαταλειφθει στην τυχη τους χωρις Fos και παραλαβες των υπολοιπων .Πανε και η επαναπιστοποιησεις των οπλων των Μιραζ οι τορπιλες κλπ.
  Δυστυχως καθε μερα προκυπτουν και νεες αναγκες αφου για υπερδεκαετες διαστημα τιποτα δεν υπογραφτηκε αρα που παει η υποθεση αν οχι στο σαμποταρισμα των συστηματων των ΕΔ ;
  Τι να δολιοφθειρεις κατι τι να το αφηνεις να ακινητοποιηθει απο βλαβες .
  Αποτελεσμα το ιδιο.
  Ολα αυτα προκαλουν ανηκεστο βλαβη στην αμυνα μας αλλα κανεις εισαγγελεας δεν κινει διαδικασια διερευνησης των απαραδεκτων αυτων χειρισμων ..
  Ο μισθουλακος να μπαινει καθε μηνα που να ασχολουνται τωρα και χασουν και κανα διορισμο στο μελλον.
  Οταν κανει κινηση η Αγκυρα θα τρεξουν τα ανθρωπακια να παραχωρησουν το μισο Αγαιο απο φοβο αφου οι αχυρανθρωποι αχυρενιο στρατο εχουν φροντισει να εχουν.
  Και οι στρατιωτικοι φυσικα τα δεχονται ολα αδιαμαρτυρητα .Με αυτους θα υπερασπιστουμε την χωρα αναρωτιεμαι;

  1. Για τις μεταφορές θα επιστρέψουν στην εποχή του 40 με τα μουλάρια.
   Αλλά και οι νεοέλληνες και ειδικά τα κομματόσκυλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με όλα αυτά όσοι είναι βολεμένοι μούγκα και όσοι περιμένουν στη σειρά να βολευτούν και αυτοί μούγκα.
   Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί απατεώνες που είναι πλέον γνωστοί τη κουμάσια είναι αλλά και αυτοί που τους στηρίζουν ακόμα.

  2. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας δήλωσε πως δεν συζητήθηκαν θέματα όπως η ΑΟΖ και οι προκλήσεις τις Τουρκίας.
   Σήμερα ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα και για την ΑΟΖ και για τις προκλήσεις των Τούρκων και για όλα.
   Ο Μητσοτάκης επίσης είπε πως διαφωνούμε με την Τουρκία αλλά θέλει διάλογο χωρίς απειλές.
   Δηλαδή τόσο καιρό ο Πέτσας όπως και ο Μητσοτάκης έλεγαν ψέματα ότι δεν συζητήθηκε τίποτα από αυτά κατά το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν!!
   Το ψέμα πάει σύννεφο.
   Όπως και με το Τούρκικο ερευνητικό που εδώ έλεγε ο Πέτσας ότι το παρέσυρε το κύμα!!

 11. Τα μοναδικα αεροσκαφη της Πολεμικης Αεροποριας που εχουν παντα αριστη διαθεσιμοτητα ειναι τα 2 αεροσκαφη VIP τυπου Εmbraer-145 με τα οποια κινούνται ο Κουλός και η παρεα του. Εκει δεν υπαρχει ποτε προβλημα προμηθειας ανταλλακτικων και κανενας Νομος δεν θετει προσκομματα.

  1. Ότι είναι για τα τομάρια τους το συντηρούν άψογα.
   Υπάρχουν και ένα δύο NH-90 για να τους μεταφέρουν σε περιοδείες τους ανά την επικράτεια τα υπόλοιπα κανιβαλίζονται για να συντηρούν αυτά που χρησιμοποιούν οι ίδιοι τους.

   Λες και τα NH-90 αγοράστηκαν για να κάνουν αυτοί βόλτες.

 12. Πλεον διαπιστωνουμε ολοι μας, ακομη και εγω που ψηφισα τον Κουλη, πως κοροιδεψε τη χωρα. Δεν εχει κανει ΤΙΠΟΤΑ για να ενισχυσει την αποτρεπτικη ισχυ της χωρας, οι συμβασεις για τεχνικη υποστηριξη αεροσκαφων, ελικοπτερων, οπλικων συστηματων κτλ ΔΕΝ υπογραφονται, και δεν προχωρουν, με προφανη σκοπο την απαξιωση των Ενοπλων Δυναμεων.

  Για ποιο λογο γινεται αυτο οταν οι Τουρκοι ισχυριζονται πως θα κανουν γεωτησεις νοτιως της Κρητης σε 2-3 μηνες? Προφανως η Κυβερνηση εχει αποφασισει να κανει υποχωρησεις προς την Τουρκια σε Αιγαιο, Ανατολικη Μεσογειο και Κυπρο.

  Αντιθετως, ακουω παραξενα πραγματα, για αγορες οπλικων συστηματων χωρις ελεγχο και χωρις διαγωνισμους με τεραστιο κοστος, σχεδον διπλασιο κοστος σε σχεση με αντιστοιχα συστηματα διαθεσιμα διεθνως. Προωθουν δηλαδη τις φρεγατες Μπελχαρα, οι οποιες κοστιζουν περισσοτερα ακομη και απο τα αντιτορπιλικα ΑντιΑεροπορικου πολεμου Type-45 της Βρετανιας που εχουν εκτοπισμα διπλασιο απο τις Μπελχαρα, και πολυ μεγαλυτερο φορτο βληματων. Ακουω για αγορες πυραυλακατων Θεμιστοκλης με διπλασιο κοστος σε σχεση με τις αντιστοιχες πυραυλακατους Combattante BR71 που εχουν υψηλοτερες δυνατοτητες. Τελος ακουω για τυφεκια Tavor τα οποια αποτυγχανουν στα τεστ, αλλα τα προωθει η πολιτικη ηγεσια χωρις διαγωνισμο.

  Προφανως εχουμε επιστροφη στις παλιες κακες μερες του Ακη Τσοχαντζοπουλου, και τις μιζες στο ονομα της Εθνικης Αμυνας, χωρις διαγωνισμους και ελεγχους.

 13. Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια μίζες ρεμουλα και τίποτα άλλο.,παντού σε όλα τα υπουργεία. Πότε θα βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων να αγαπάει το έθνος και το λαό του(δεν ειναι ανάγκη να μισεί τους υπόλοιπους)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *