Η ουκρανική αεροπορική βιομηχανία Antonov ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με την τουρκική εταιρία Aselsan για συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών (avionics).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Antonov, εφόσον τελεσφορήσουν οι σχετικές συζητήσεις, τα αεροσκάφη της Antonov θα ενσωματώνουν ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα αυτόματου πιλότου της τουρκικής εταιρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Antonov τα τουρκικά συστήματα «θα προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας».

Η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών υπογράφηκε, με τη μορφή Μνημονίου Κατανόησης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEF, τον Μάιο του 2017.

Αυτή τη στιγμή η Antonov προωθεί εμπορικά το πολιτικό αεροσκάφος An-158 (πρώτη πτήση: Απρίλιος 2010) χωρητικότητας 86-99 επιβατών και το στρατιωτικό αεροσκάφος An-178 (πρώτη πτήση: Μάιος 2015) μεταφορικής ικανότητας 15 τόνων ή 99 στρατιωτών ή 80 αλεξιπτωτιστών ή 70 τραυματιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *