Η 933η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού («Γκιβάτι») θα είναι η δεύτερη Ταξιαρχία του Ισραηλινού Στρατού, η οποία θα εξοπλιστεί με τα νέα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Namer, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η 933η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία αναμένεται να χαρακτηριστεί επιχειρησιακή στα τέλη του 2018. Η πρώτη Ταξιαρχία που εξοπλίστηκε με οχήματα Namer ήταν η 1η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού («Γκολάνι») της Βόρειας Στρατιωτικής Διοίκησης.

Το τεθωρακισμένο όχημα Namer βασίζεται στο σασί του άρματος μάχης Merkava Mk.4 και άρχισε να αναπτύσσεται το 2005 από την ΙΜΙ (Israel Military Industries), ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε το 2008 από τα στρατιωτικά εργοστάσια του Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί περί τα 120 οχήματα, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό έως το 2027 το Ισραήλ θα παραλάβει άλλα 411 οχήματα. Το όχημα έχει βάρος μάχης 60 τόνους και μπορεί να μεταφέρει 12 στρατιώτες (διοικητής, οδηγός, πυροβολητής και εννέα στρατιώτες).

Ο κύριος εξοπλισμός του Namer αποτελείται από ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή από έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Ο οπλισμός του οχήματος είναι τοποθετημένος επί του τηλεχειριζόμενου πύργου μάχης Samson. Ο δευτερεύον εξοπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και από ένα όλμο των 60 χιλιοστών, τοποθετημένο εξωτερικά του πύργου. Ενσωματώνει κινητήρα ισχύος 1.200 ίππων και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η εμβέλεια του ανέρχεται στα 500 χιλιόμετρα.