Σε συνέχεια της σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης (FOS : Follow-On-Support) για το στόλο των Mirage-2000, που υπογράφηκε το καλοκαίρι, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) φαίνεται ότι δρομολογεί και την υποστήριξη των όπλων των αεροσκαφών, δηλαδή των βλημάτων αέρος-αέρος MICA, κατά πλοίων ΑΜ-39 Block.2 Exocet και αέρος-εδάφους SCALP-EG, με στόχο να υπάρξει επαρκής υποστήριξη του στόλου των Mirage-2000, αλλά και των όπλων τους, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της MBDA, κ. Christian Destin (Area Sales Executive/Export Support Sales) και κ. Τάσου Κοτρώνη (VP Business Development ATESE S.A) με αρμόδιους επιτελείς όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υποστήριξη των όπλων των αεροσκαφών Mirage-2000.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 3 Ιουλίου, ανακοινώθηκε, σε συνέντευξη τύπου, από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, η υπογραφή της σύμβασης FOS για τα Mirage-2000, διάρκειας επτά (7) ετών (2018-2025), συνολικού κόστους € 240 εκατομμυρίων. Με τη σύμβαση αυτή έκλεισε θετικά ένα μείζον θέμα για την ΠΑ, που δεν είναι άλλο από την αύξηση της διαθεσιμότητας των Mirage-2000, ιδιαίτερα σε μια εποχή που, εκ των πραγμάτων, αριθμών μαχητικών F-16 θα βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, λόγω του προγράμματος αναβάθμισης τους στο επίπεδο Viper.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *