Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia» το Ρωσικό Ναυτικό έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξοπλισμού μονάδων παράκτιας άμυνας της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, και του Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, με αναβαθμισμένα ρουκετοβόλα BM-27 Uragan-1M των 220 χιλιοστών, τα οποία θα αντικαταστήσουν μη αναβαθμισμένα BM-27 Uragan.

Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων οι μονάδες παράκτιας άμυνας του Ρωσικού Ναυτικού, στην Κριμαία και στο Καλίνινγκραντ, θα διαθέσουν το συνδυασμό συστημάτων BM-27 Uragan-1M/Tornado-G μέγιστου βεληνεκούς 70 και 40 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ σήμερα διαθέτουν το συνδυασμό συστημάτων BM-27 Uragan/BM-21 Grad μέγιστου βεληνεκούς 35 και 20 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Το αναβαθμισμένο BM-27 Uragan-1M ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του το 2007. Σε σχέση με το BM-27 ενσωματώνει πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με κάλαθους ρουκετών των 300 χιλιοστών (BM-30 Smerch).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου και φιλόδοξου προγράμματος της Ρωσίας για ενίσχυση του πυροβολικού της χώρας, στους τομείς της ισχύος πυρός και του βεληνεκούς. Συγκεκριμένα τα Συντάγματα και οι Ταξιαρχίες των Μηχανοκίνητων και Τεθωρακισμένων σχηματισμών του Ρωσικού Στρατού θα εξοπλιστούν με βελτιωμένα ρουκετοβόλα BM-27 Uragan-M1, με τα βελτιωμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S19M2 Msta-SM των 152 χιλιοστών και με μη-επανδρωμένα εναέρια συστήματα σε ρόλο παρατήρησης και στόχευσης.

Επιπλέον, αναμένεται να σχηματιστούν και νέες Μοίρες εξοπλισμένες με βαρέα πυροβόλα 2S7S Malka των 203 χιλιοστών μέγιστου βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων (πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση του 2S7 Pion), καθώς και Μοίρες αποκλειστικά εξοπλισμένες με τους αυτοκινούμενους όλμους 2S4 Tyulpan των 240 χιλιοστών.

Ήδη την περίοδο 2013-2017 ο Ρωσικός Στρατός δημιούργησε οκτώ νέα Συντάγματα Πυροβολικού, τα οποία έχουν ενταχθεί σε πέντε (5) Μηχανοκίνητες Μεραρχίες Πεζικού, δύο (2) Τεθωρακισμένες Μεραρχίες και στο 22ο Σώμα Στρατού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *