Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τη Raytheon για την κατασκευή και παράδοση ενός πρωτότυπου συστήματος LOCUST (Low Cost UAV Swarming Technology, Innovative Naval Prototype). Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα $ 29 εκατομμύρια. Η παραγωγή του πρωτότυπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Το πρόγραμμα LOCUST αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος OSET (Offensive Swarm-Enabled Tactics) της αμερικανικής υπηρεσίας ερευνών DARPA. Το LOCUST αφορά στην ανάπτυξη μιας τεχνολογίας ελέγχου πολλαπλών αιωρούμενων πυρομαχικών.

Το πρωτότυπο θα ενσωματώνει λογισμικό σχεδιασμού αποστολής με ικανότητα ανανέωσης των δεδομένων αποστολής εν πτήση. Σύμφωνα με τη Raytheon η καινοτομία της τεχνολογίας βρίσκεται στη δυνατότητα του χειριστή να ελέγχει το σμήνος των αιωρούμενων πυρομαχικών μέσω ομιλίας ή κινήσεων (visual interface, οπτική διασύνδεση).

Η τεχνολογία της οπτικής διασύνδεσης επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει το σμήνος των αιωρούμενων πυρομαχικών τόσο σε επίπεδο πτητικής συμπεριφοράς όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, δηλαδή τι θα προσβάλουν, πότε και πόσα αιωρούμενα πυρομαχικά θα εκτελέσουν την προσβολή.

Οι πρώτες δοκιμές, τις οποίες εκτέλεσε η Raytheon το 2016, ήταν επιτυχείς. Στις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν 30 μη-επανδρωμένα αεροχήματα Coyote της Raytheon τα οποία συγκρότησαν επιθετικό σμήνος εκτελώντας όλες τις διαταγές που έλαβαν από τον χειριστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *