Το Αυστραλιανό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επικράτηση της βρετανικής BAE Systems και της σχεδίασης Type-26 για το πρόγραμμα ναυπήγησης εννέα (9) νέας γενιάς φρεγατών ανθυποβρυχιακού πολέμου, συνολικού κόστους $ 25,9 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα της Αυστραλίας εκ καιρό ειρήνης.

Τα πλοία, τα οποία θα αποτελούν την κλάση «Hunter», θα ναυπηγηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Project Sea 5000», ενώ τα πλοία θα μπορούν να εκτελέσουν όλες τις σύγχρονες επιχειρήσεις που μπορεί να απαιτηθούν από ένα πλοίο επιπέδου φρεγάτας, ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλα πλοία, για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η βρετανική σχεδίαση επιλέχθηκε έναντι της ανθυποβρυχιακής έκδοσης των φρεγατών FREMM (προσφέρθηκαν από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri) και την έκδοση ανθυποβρυχιακού πολέμου της φρεγάτας F-100 των ισπανικών ναυπηγείων Navantia.

Οι Type-26, σε υπηρεσία, αναμένεται να αντικαταστήσουν τις φρεγάτες κλάσης «Anzac», αρχής γενομένης από το 2027-2028. Θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία από τα ναυπηγεία ASC Shipbuilding. Το πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει 4.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, ενώ η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα είναι της τάξεως του 65-70% του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *