Με ανακοίνωση του το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ  γνωστοποίησε ένα ακόμα προκλητικό περιστατικό παρενόχλησης ελληνικού σκάφους από τουρκικό: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Comments

 1. Παρενόχλησε, αλλα προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Μετάφραση: Πάλι μας εμβόλισαν. 3ο περιστατικό μετά το Γαύδος κι ένα μικρότερο περιπολικό του Λιμενικού. Φαίνεται η ναυτοσύνη του Λιμενικού υστερεί σε σχέση με του ΠΝ.

  1. Πριν βγάλετε συμπεράσματα ενημερώθειτε πρώτα για τις αποστολές και τακτικές του Λ.Σ και του Π.Ν. και μετά πείτε τη γνώμη σας.
   Το να λέτε ότι να ‘ναι έτσι μόνο και μόνο για να πείτε κάτι έχει μικρότερη αξία και από ψεκασμενες θεωριες

   1. Εχετε την ευγενή καλωσύνη να μας ενημερώσετε εσείς για τις αποστολές και τις τακτικές του ΛΣ?
    Παράκληση επίσης,αφου είστε τόσο καλά ενημερωμένος,και για τους κανόνες εμπλοκής.
    Βεβαίως,είμαι στην διάθεσή σας,να ανταλλάξουμε απόψεις και γνωστικό πεδίο μετά την απάντησή σας.

    1. Κύριε lolote Όχι δε μπορώ να σας ενημερώσω γιατί δε πρέπει.
     Όσο για αυτό με το γνωστικό αντικείμενο Αφήστε το γιατί μπορώ να σας ξεφτιλισω ότι ώρα θέλω.
     Θέλετε να μου πείτε τι ώρα έγινε η πρόσκρουση της UMUT στο Γαύδος?
     Θέλετε να μου πείτε ποια αλλά σκάφη ήταν στη περιοχή και ποιος ήταν ο ρόλος τους ?
     Θέλετε να.μου πείτε αν υπήρχε παρουσία τουρκικού πολεμικού και αν υπήρχε παρουσία Ελληνικού πολεμικού?
     Θέλετε να μου πείτε σε ποιο γεωγραφικό στίγμα έλαβε χώρα η σύγκρουση?
     Θέλετε να μου πείτε τι έγινε μετά τη σύγκρουση?
     Και σας ερωτώ μόνο αυτά που δεν είναι απόρρητα.

     1. Απάντηση δια της τακτικής στρίβειν δια του αρραβώνος ή άλλα λέει η θειά μου κι αλλα ακουν τ΄αυτιά μου.Καταλαβαίνετε ότι οι απαντήσεις σας ουδένα συνειρμό έχουν μεταξύ τους.
      Τέλος επίθετα και χαρακτηρισμοί όπως ψεκασμένοι,θα μας ξεφτιλίσετε κλπ. δύνασθε να τους απευθύνετε στον κύκλο των ομοίων σας.Σε εμάς ΟΧΙ .

     2. Κύριε LOLOTE καλά κατάλαβα ο,τι δεν έχετε ιδέα αφού δεν απαντάτε σε καμιά από τις ερωτήσεις μου.
      Όσο για όλα τα υπόλοιπα απαξιώ πλήρως να σας απαντήσω. Επειδή κάτι αναφέρατε για γνωστικό πεδίο αγνοώντας ποίος σας απαντάει , θα είμαι στη διάθεσή σας μόνο αν μου αποδείξετε ο,τι έχετε τη παραμικρή γνώση με αυτά που λέτε.
      Προς επίρρωση σας ενημερώνω ο,τι τη νύχτα της 12 Φεβρουαρίου παρόντα στη περιοχή από ελληνικής πλευράς ήταν τα ΠΑΘ 060 , ΠΑΘ 090 Π.Λ.Σ. 613 και ένα φουσκωτό κλάσης 1000 του Λιμεναρχείου Καλύμνου.
      Όσο για το ψεκασμένοι διαβάστε το σχόλιό μου καλλίτερα γιατί διακρίνω αδυναμία κατανόησης κειμένου.
      Για το θα σας ξεφτιλίσω ήταν υπερβολικό και δεν έπρεπε να το πώ .
      Αναμένω αντίστοιχη απόδειξη εκ μέρους σας για το αν ξέρετε για τί πράγμα μιλάτε.

     3. Αξιότιμε αρμενιστά εκ Λιμενοφυλάκων.
      σαράντα σκάφη να έχετε στην περιοχή αν δεν πάρετε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ δεν κάνετε τίποτα.Είστε απλοί παρατηρητές των τεκταινομένων γύρω σας και τίποτα περισσότερο
      .Οι κανόνες εμπλοκής-τους οποίους ουδέποτε έχετε δεί,μελετήσει και εφαρμόσει είναι εδώ και χρόνια νεκρό γράμμα.Ειδικά από την εποχή των Ιμίων-τότε που τα γκουβενλίκ πήγαιναν βόλτα το 020 στα τουρκικά χωρικά ύδατα και καθάρισε την πίστα η κανονιοφόρος του ΠΝ.Με ποιούς κανόνες εμπλοκής επιχειρούσαν τα abeking στην Κέρκυρα πριν αλλά και μετά του θανάτου του Ζαπάτη?Από πότε έχει να γίνει βολή με σταθερό και φορητό οπλισμό?Ποια η εκπαίδευση των πληρωμάτων για την επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών σαν του ΓΑΥΔΟΣ?
      Βρήκαμε την πατέντα του το άκρως απόρρητο my ass που καλύπτει πάσα νόσο για να σπρώξουμε για πολλοστή φορά τα σκουπιδάκια κάτω από το χαλάκι.
      Και εν κατακλείδι κύριε αρμενιστά,τα στοιχεία σας για τις συνθήκες υπό τις οποίες σμπαραλιάστηκε ένα νεότευκτο σκάφος στην Ακτή Μουτσοπούλου 66-Ναυτοδικείο Πειραιά{εκεί το απόρρητο δεν ισχύει}

     4. Κυριε , lolote.
      Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
      Ως ημιμαθείς που είστε να σας πληροφορήσω ο.τι το ΕΚΣΕΔ δραστηριοποιείται για περιστατικά έρευνας διάσωσης. Για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά δραστηριοποιείται το ΚΕΠΙΧ. Όπότε μάλλον τα μπερδέψατε.
      Ως ημιμαθείς οφείλω να σας πληροφορήσω ο,τι δεν υπάρχει ο όρος γκουβενλίκ. Το σωστό είναι γκιουβενλίκ και βγαίνει από τη προφορά του SAHIL GUVENLIK που σημαίνει ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ.
      Από τις ερωτήσεις σας για τα Ίμια και τα περιστατικά με το Π.Π.Λ.Σ. 020 στη Κέρκυρα καταλαβαίνω ο,τι είστε (ήσασταν) στέλεχος του Π.Ν. Δέ θα πέσω στο τριπάκι σας να κατηγορήσω το Π.Ν. το οποίο έχει αξιόλογα στελέχη στα σύνορα που πολεμάνε τους Τούρκους μακριά από τα σπίτια τους όπως κάνετε εσείς με το Λ.Σ. Δεν είναι ούτε σωστό ούτε στρατιωτικό αν και αφορμές έχουν δοθεί να πούμε πολλά άμα επιθυμείτε.
      Από τη θητεία μου στο Π.Ν. έμαθα ο,τι άλλο το ρύζι και άλλο το πιλάφι κύριε ριζότο loloten.
      Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα από εμένα. Δε πρόκειται να σας ξανά απαντήσω γιατί ρίχνω το επίπεδό μου με εσάς και στο κομπλεξισμό οφείλω να ομολογήσω ο,τι με κερδίζετε.
      Καληνύχτα σας. Παω να φάω πιλάφι.

   2. Κύριε Σπύρο,

    Μετά τον εμβολισμό του Γαύδος, απόστρατος του ΠΝ σε εκπομπή, είχε συστήσει να διδάσκονται στο ΛΣ μαθήματα τακτικών ελιγμών που διδάσκονται στο ΠΝ. Μάλλον τα χρειάζονται, γιατί είμαστε 3-0 υπέρ των Τούρκων στο ΛΣ.

    1. Κύριε Ζεφύρε
     Ότι χαζομαρα ακούτε στη τηλεόραση τη πιστεύετε?
     Εδώ βγήκε απόστρατος του Π.Ν. και είπε ότι ο κυβερνήτης της UMUT χτύπησε το Γαυδος κατά λάθος γιατί από τη μέση και πίσω ήταν βαμμένο μαύρο και μέσα στη νύχτα δε το είδε.
     Όλες αυτές τις παπαριες ενώ η UMUT έχει θερμικό και 2 προβολεις ερευνης που έκαναν τη νύχτα μέρα εκείνο το βράδυ. Κύριε Ζεφύρε Αφήστε το γιατί ακόμα είναι νωρίς να ανοίξουμε τα στόματα για εκείνο το βράδυ της 12 Φεβρουαρίου του 2018

  1. Γιατι, αν ειχε οπλισμο θα αλλαζε κατι;
   Το ΛΣ πρεπει να στρατικοποιηθει περισσοτερο σε θεματα λειτουργιας και επιχειρησεων

   1. Ακριβώς, φίλε Ασβέ,

    Δεν είναι απλά ο οπλισμός (κακώς είναι άοπλο, γιατί το τουρκικό δεν είναι και σε περίπτωση πολέμου θα χτυπάει και τουρκικό ΛΣ και το δικό μας απλά θα τρέχει). Το πρόβλημα είναι κανόνων εμπλοκής γενικά. Πχ, είναι προφανες, πως οι Τούρκοι έχουν το ελεύθερο να κάνουν επακουμβήσεις και εμβολισμούς. Εμείς έχουμε; Αν κρίνω από τη ρητορική των Ελλήνων πολιτικών, μάλλον όχι.

    Την κοινωνία, την προετοιμάζει ο πολιτικός, ανάλογα με τη γραμμή που θέλει να περάσει και ο ίδιος στην πολιτική. Αν θες να αντισταθείς, μιλάς για αντίσταση. Αν θες να παραδοθείς, το ρίχνεις στα παιδιά των λουλουδιών, στους 2 λαούς που δε μας χωρίζει τίποτα, Αιγαίο για τα ψάρια του, εσύ είναι πυλώνας σταθερότητας, κλπ.

    Να τους καλέσει στο Μαξίμου για έπαινο που τους επακούμβησαν με ψυχραιμία πάλι.

     1. Από το μάλλον όχι μπορείς με ασφάλεια να αφαιρέσεις το μάλλον.

      DR,πρέπει να υπάρχει προβληματάκι με λέξεις που μπαίνουν σε εισαγωγικά.

 2. Ακριβώς, εάν είχε οπλισμό θα άλλαζε κάτι ; Απάντηση : Όχι.
  Το Αιγαίον , χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική , η οποία πολλές δεκαετίες είναι σε ΄΄ απόδραση΄΄ από την ελληνική πολιτική , που ενδιαφέρεται πρωτίστως ( δηλ. δίνει πρωτεύοντα ρόλο ) στα θέματα μικροπολιτικής της εσωτερικής πολιτικής και όχι στα Ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής έστω και αν ,από τον Ιούλιο 2019 , άλλαξε κατά 180 μοίρες δημιουργώντας πάμπολλες προσδοκίες ) που λίγο -λίγο εξανεμίζονται .
  Για όλα αυτά ,στις σελίδες αυτές ( DEFENCE REVIEW.GR )υπάρχουν αναφορές για οπλισμούς και εξοπλιστικά αλλά μακράν – του φάσματος , της ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και εγώ γράφω κατάμεστος συναισθημάτων για τις χαμένες ευκαιρίες της διπλωματίας μας .
  Α/Λ 050 : η ακταιωρός αυτή , ξεκίνησε από ένα φιλόδοξο και υπηρεσιακά ανεξάρτητο πρόγραμμα που εκπονήθηκε από έξι-επτά υπαλλήλους του Υπ.Οικονομικών σε συνεργασία με στελέχη του Π.Ν …
  [[ τελωνειακούς , του τομέα Θαλάσσιας Οικονομικής Δίωξης ( πλοίαρχοι και μηχανικοί Α΄τάξεως , ένα μηχανολόγο-ναυπηγό ) η οποία είχε συσταθεί στην φιλοσοφία- δόγμα και τις επιχειρησιακές δομές της Guardia di Finanza από το 1936 , η οποία από του 1947 έως και το1994 λειτουργούσε υπηρεσιακά , ως ΄΄δίωξη ΄΄ γνωστή και όχι μόνο για τα θέματα του του Αιγαίου ]] και εγκρίθηκε , χρηματοικονομικά , από την Ε.Ε ( 70% κονδύλια ευρωπαϊκά 30% από το πρόγραμμα δημ. επενδύσεων ) με ανοικτό διαγωνισμό ( 5 πλοίων των συγκεκριμένων – ειδικών , προδιαγραφών )που ανέδειξε ως κατασκευαστή αγγλοκινέζικα ναυπηγεία .
  Για τα ελληνικά χρονικά , προκάλεσε πρωτόγνωρη πολυεπίπεδη σύγκρουση συμφερόντων ,αλλά τελικά υπογράφηκε η Σύμβαση ( εκτέλεσης του πρώτου πλοίου ) τον Δεκέμβριο 1992 .
  Επακολούθησε , » ο χαμός του χαμού» και το Αντιλαθρεμπορικό συγκεκριμένο πλοίο 050 , έγινε πραγματικότητα ,,,,,,,εν το μεταξύ 1994 η αλλαγή της κυβέρνησης διευκόλυνε και την ακύρωση του προγράμματος αλλά και το τέλος της υπηρεσίας ( Σεπτέμβριος 2002 )η οποία είχε ενταχθεί στο νεοσύστατο ΣΔΟΕ .
  Οι ανάγκες της εσωτερικής εκσυγχρονιστικής πολιτικής , η κομματικοποιημένη δημόσια και συνδικαλιστική διοίκηση καθώς και το υπερ-Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΥΕΝ, διέλυσαν την ειδική υπηρεσία της Θ.Ο.Α , αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος- στον τομέα της ακτοφυλακής, για τις ΄΄επακουμβήσεις ΄΄. Όλα τα παραπάνω , τεκμηριώνονται πολυσχιδώς , από του έτους 1994 » – δεκαπέντε μήνες πριν την τραγική νύκτα των Ιμίων , προς αρμοδίους της εθνικής στρατηγικής ΄΄ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *