Σε φάση δοκιμών βρίσκεται το νέας γενιάς ατρακτίδιο στόχευσης TALIOS (Targeting Long-range Identification Optronic System). Οι δοκιμές αφορούν σε αποστολές υποστήριξης επιχειρήσεων στο έδαφος και σε αποστολές ναυτικής επιτήρησης. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ένταξης σε υπηρεσία της νέας έκδοσης F3-R των Rafale.

To ατρακτίδιο TALIOS συνδυάζει ηλεκτροπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, οι οποίοι σαρώνουν μια μεγάλης έκτασης περιοχή σε αναζήτηση στόχων. Τα δεδομένα που συλλέγει τα επεξεργάζεται με τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης και απεικονίζει το αποτέλεσμα σε τρισδιάστατους χάρτες. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι υπεύθυνη για την αυτόματη αναγνώρισης των στόχων.

Comments

 1. Το ανέκδοτο της ημέρας:
  «Το ΥΠΕΘΑ, ενέκρινε ΚΑΙ την προμήθεια 24 ατρακτίδιων TALIOS, μαζί με την αναβάθμιση και την FOS για τα 24 Mirage 2000-5Mk2. Εντός των προσεχών ημερών, θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ για την ευχάριστη αυτή είδηση».

 2. Ενδιαφερον ισως και για εμαςστα Μ200-5(σε ενα παραλληλο συμπαν)?
  Υπαρχει καπου online καμια συγκριση μεταξυ του talios και του sniper?
  Ως υποθεση εργασιας θα μπορουσε να ολολκηρωθει και στα δικα μας F16 και ποια πλεονεκτηματα θα εδινε? Ευχαριστω

  1. Σύγκριση δύσκολα θα βρεις. Ούτε εγώ βρήκα. Στα F-16 δεν υπάρχει λόγος να βάλεις TALIOS, αφού πολύ μεγάλες διαφορές με Sniper δεν υπάρχουν χώρια τα κόστη.
   Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπως λες, διάφορα θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να γίνουν, αλλά…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *