Σε καθεστώς δοκιμών τέθηκε τα δύο (2) τελευταία ταχύπλοα περιπολικά σκάφη Raptor (Project-03160) του Ρωσικού Ναυτικού. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στον ποταμό Νέβα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών θα ενταχθούν στον Στόλο της Βαλτικής. Μαζί μ’ αυτά τα δύο (2) σκάφη, συνολικά το Ρωσικό Ναυτικό θα παραλάβει 14 Raptor. Τα πρώτα σκάφη είχαν παραδοθεί το 2014.

Τα σκάφη είναι σχεδιασμένα για παράκτιες περιπολίες και κρούση, ημέρα και νύχτα και σε μέγιστη απόσταση 185 χιλιομέτρων από τη βάση τους. Μπορούν να μεταφέρουν έως και 20 πλήρως εξοπλισμένους πεζοναύτες, ενώ ο εξοπλισμός τους αποτελείται από ένα τηλεχειριζόμενο πύργο με πυροβόλο των 14,5 χιλιοστών και δύο (2) πολυβόλα των 7,62 χιλιοστών.

Το Raptor σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Open JSC Pella Shipyard. Απαιτεί πλήρωμα δύο (2) ατόμων, έχει μήκος 17 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και βύθισμα 0,9 μέτρα. Η θωράκιση του παρέχει ασφάλεια επιπέδου 5 και 5A από φυσίγγια, ενώ οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες έχουν πάχος 39 χιλιοστών. Ενσωματώνει έναν (1) κινητήρα μέγιστης ισχύος 2.000 ίππων, ο οποίος επιτρέπει στο σκάφος να επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων (93 χιλιόμετρα την ώρα).

Comments

    1. Οι δικοί μας τα έχουν επενδύσει σε ακίνητα σαν αυτά που φαίνονται στο βάθος, για αυτό δεν περίσσεψαν για σκάφη του είδους Raptor.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *