Οι τέσσερις (4) φρεγάτες τύπου LCF, κλάσης «De Zeven Provinciën», αναμένεται να αναβαθμιστούν με το ραντάρ SMART-L ΜΜ (AESA), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ολλανδικού Ναυτικού. Μάλιστα το πρώτο πλοίο της κλάσης, το HNLMS «De Zeven Provinciën» έχει ήδη εφοδιαστεί με το συγκεκριμένο ραντάρ για τις σχετικές δοκιμές. Τα νέα ραντάρ θα προσδώσουν στα πλοία ικανότητα εντοπισμού βαλλιστικών πυραύλων σε αποστάσεις έως και 2.000 χιλιόμετρα, ενώ θα αντικαταστήσουν τα ομώνυμα αλλά παλαιότερης έκδοσης ραντάρ SMART-L.

Οι φρεγάτες LCF εξοπλίζονται με 64 βλήματα αεράμυνας, εκ των οποίων 32 τύπου SM-2 IIIA και 32 τύπου ESSM, ενώ ενσωματώνουν κορυφαίους αισθητήρες όπως τα ραντάρ SMART-L (SMART-L MM στο εγγύς μέλλον) και APAR. Τα τέσσερα (4) πλοία ναυπηγήθηκαν την περίοδο 1998-2005.

Comments

  1. Οι ολλανδοί δεν τα παραχωρούν τα πλοία ουτε το 2030, αφού εκτός του ραντάρ θα αναβαθμίσουν και τους ESSM αλλα και θα αγοράσουν στο μέλλον SM-3. Δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα μτχ πλοία εκτός των adeleide και αφου αυτές δεν προχωρούν, θα μείνουμε ως έχουμε δυστυχώς.

    https://www.navalnews.com/naval-news/2019/03/thales-smart-l-mm-radar-installed-on-hnlms-de-zeven-provincien-frigate/?fbclid=IwAR0eNeUlBoIqONn037sYeGzABJAQOg7HEjS091q3RYcXUCyy7FoONEZexxY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *