Το Τουρκικό Ναυτικό ανακοίνωσε την απόφαση εφαρμογής ενός μικρού, αλλά σημαντικού προγράμματος, το οποίο αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος ανθυποβρυχιακού πολέμου DSH (Denizaltı Savunma Harbi) και στα 16 εν υπηρεσία περιπολικά πλοία κλάσης «Tuzla», η παράδοση των οποίων ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2015.

Με την υλοποίηση του προγράμματος τα «Tuzla» θα μπορούν να εκτελούν και αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου. Το DSH είναι τοποθετημένο σε πύργο, ο οποίος ενσωματώνει έξι (6) ρουκέτες μέγιστου βεληνεκούς 6 χιλιομέτρων. Σήμερα ο εξοπλισμός των πλοίων αποτελείται από ένα (1) δίδυμο πυροβόλο των 40 χιλιοστών, δύο (2) πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών και έναν εκτοξευτή (1) με τέσσερις (4) βόμβες βυθού, ο οποίος θα αντικατασταθεί από το σύστημα DSH. Το κόστος και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος είναι άγνωστο.

Comments

  1. Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω περιπολικά φαίνεται να βασίζονται στα σχέδια της πρώην vosper νυν bae surface ships από τα οποία προέρχονται και οι δικές μας super vita. Όποιος ενδιαφέρεται να δει τις μονάδες Amazonas, qahir και khareef.

    Και εδώ ένα ακόμα ενδιαφέρον βίντεο https://m.youtube.com/watch?v=VKcHcHCRAJE

  2. Για να μην αναφερθώ στα περιπολικά του Λ.Σ., όπου τα πλείστα δεν έχουν ούτε πιστόλι, τα δικά μας περιπολικά του ΠΝ δεν έχουν ουδεμία ανθυποβρυχιακή ικανότητα, πέραν μιας περιορισμένης κάποιες φ/γ που δεν τις λες και περιπολικά. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε καν περιπολικά ΠΝ, πέραν κάποιων σκαφών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (τουλάχιστον σε ηλεκτροοπτικά και αισθητήρες), αφού σημειώσω ότι τα ξιφιόπλοια αν και περιπολούν δεν είναι περιπολικά.
    Η ιστορία της ανθυποβρυχιακής ικανότητας, είναι μεγάλη ιστορία. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν ιστορία. Είμαι σίγουρος ότι σε ορισμένα σημεία- περάσματα, δεν έχουμε ποντίσει καν σταθερούς παθητικούς ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες. Είμαστε ικανοί να μην έχουμε κάνει καν το αυτονόητο.

    1. Το Λ.Σ είναι μεγάλο τσίρκο. Θέλει γκρέμισμα και ξανά χτίσιμο. Ίσως επιχειρησιακα/ διοικητικά να πρέπει να υπαχθεί υπό το ΓΕΝ. Οι άνθρωποι έχουν θέματα στρατιωτικοποίησης και πειθαρχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *