Στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, πτήσεις μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου, έτους 2019-2020, με Ελικοφόρα πτητικά μέσα της ΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑ (www.haf.gr) έως 23 Οκτωβρίου 2019 (23:59) και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Για τους/τις μαθητές/τριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

1/ Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης-Συγκατάθεσης του Γονέα (για ανηλίκους)

2/ Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)

3/ Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδήλωσης

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019: Διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019: Εκπαίδευση στη Σχολή Ικάρων-Πτήσεις

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019: Πραγματοποίηση πτήσεων.

-Οι επιμέρους λεπτομέρειες της εκδήλωσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα αυτής θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

-Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή/και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

-Για τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της ΠΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων τους, εντός Νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Η φωτογραφία του εκπαιδευτικού T-6A Texan II την επιλέξαμε εμείς και είναι ενδεικτική. Η ανακοίνωση της ΠΑ δεν αναφέρει τα μέσα με τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις.

Comments

 1. Πολύ όμορφη πρωτοβουλία που πρέπει να έχει και ανάλογη συνέχεια και με πιο πολλά παιδάκια.
  Μπράβο στους εμπνευστές.

 2. Θυμάμαι παλιότερα σε μια ανάλογη πρωτοβουλία, είχε πετάξει με μαχητικό (μου διαφεύγει ο τύπος) ένας μαθητής ο οποίος μετά την προσγείωση έκανε σχόλια τουλάχιστον αδιάφορα για να μην πω αρνητικά και είχε σχολιαστεί άσχημα το πόσο δεν είχε οργανωθεί σωστά μια τέτοια κίνηση και κατέληξε ένας ‘άσχετος’ με το αντικείμενο να βρεθεί να πετάει (κάτι για το οποίο πολλοί θα πουλούσαν την ψυχή τους) και να πηγαίνει στράφι μια τέτοια ευκαιρία!

  Ελπίζω να μην έχουμε πάλι τα ίδια.

  1. Εάν ένα παιδάκι, που παίζει με τα αεροπλάνα εκείνα που δουλεύουν με μπαταρία, μετά από πτήση με μαχητικό κάνει και αδιάφορες κρίσεις, μάλλον είχε πρόβλημα εκείνο το παιδάκι. Φυσικά δεν ξέρω το επίπεδο της οργάνωσης, αλλά εμένα θα μου έμενε αξέχαστη μια τέτοια «βόλτα».

   1. Δεν διαφωνώ αλλά θυμάμαι είχε ασκηθεί κριτική προς την Π.Α. τότε ακριβώς γιατί μια τόσο πολυπόθυτη εμπειρία όπως η πτήση (και μάλιστα με μαχητικό αεροσκάφος όπως θυμάμαι) έγινε πραγματικότητα για ένα άτομο που δεν είχε ουδεμία σχέση με την Π.Α. και το οποίο μάλιστα έκανε ‘προκλητικά’ σχόλια μετά την πτήση του στυλ ‘εντάξει μωρέ δεν ενθουσιάστηκα, δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο, σιγά το πράγμα’ κτλ και μάλιστα με ύφος μπλαζέ!!!

    Θα μπορούσε η Π.Α. να μεριμνήσει με κάποιο τρόπο μια τέτοια εμπειρία να γίνει πραγματικότητα για κάποιον που θέλει να γίνει ίκαρος για παράδειγμα (και αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός αν θυμάμαι καλά-πάνε 25 χρόνια περίπου από τότε).

    1. Βεβαίως και θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή οργάνωση, δεν το συζητάμε καν αυτό.
     Είναι μεγάλη υπόθεση τα παιδιά να έχουν παραστάσεις και από άλλα πράγματα ενδιαφέροντα πέραν του σχολείου και του Η/Υ (και όποιος αντέχει οικονομικά κάποια αθλητική δραστηριότητα ή κανα μπαλέτο τα κοριτσάκια).
     Από αυτές τις διάφορες δραστηριότητες θα προκύψουν και τα ενδιαφέροντα για πολλές ειδικότητες και επαγγέλματα που έχει ανάγκη ο τόπος και που θα δίνουν και λύση στο πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *