Την εμφάνιση του σε διεθνή δημοσιογραφικά μέσα έκανε το κινεζικό βλήμα YJ-18 κατά πλοίων. Πρόκειται για ένα βλήμα υπερηχητικό εκτοξευόμενο από υποβρύχιο, το οποίο έλκει την καταγωγή του από το ρωσικό 3Μ-54E.

Για την ακρίβεια αυτό που εμφάνισαν τα κινεζικά δημοσιογραφικά μέσα ήταν η κάψουλα εκτόξευσης, όπως ενσωματώνεται στα υποβρύχια πριν εκτοξευθεί. Άλλες φωτογραφίες, αλλά όχι video, δείχνουν το βλήμα μόλις εξέρχεται της θάλασσας στο πλαίσιο δοκιμών.

Οι ίδιες πηγές ονομάζουν το βλήμα YJ-18B, δηλαδή ως μια βελτιωμένη(;) έκδοση του YJ-18, ενώ άλλες απλά το αναφέρουν ως «υποηχητικό/υπερηχητικό κατευθυνόμενο βλήμα κατά πλοίων YJ-18». Σύμφωνα με τα κινεζικά δημοσιογραφικά μέσα η χώρα έχει αναπτύξει και μια σειρά άλλων εκδόσεων του βλήματος (εκτόξευσης από πλοία επιφανείας, παράκτιας άμυνας, προσβολής στόχων στο έδαφος κ.ά.).

Στην έκδοση εκτόξευσης από πλοία επιφανείας το βλήμα επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα Mach 0,8 για 180 περίπου χιλιόμετρα. Μετά τα 180 χιλιόμετρα το τμήμα της πολεμικής κεφαλής αποχωρίζεται και ενεργοποιείται ένας κινητήρας στερεού καυσίμου ο οποίος αυξάνει την ταχύτητα του βλήματος σε επίπεδο Mach 2,5-3 και για απόσταση 40 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με κινεζικές πηγές τα όρια ελιγμών/φόρτισης του βλήματος είναι 10G, κάτι που του επιτρέπει βίαιους ελιγμούς αποφυγής αντιαεροπορικών βλημάτων αναχαίτισης.