Ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να εξοπλίσει τα M-1A2 Abrams SEP(v)2 μια Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ABCT : Armor Brigade Combat Team) με το ισραηλινό ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Trophy. Η απόφαση πάρθηκε τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο κάλυψης άμεσων αναγκών. Το σύστημα Trophy εξοπλίζει από το 2009 τα ισραηλινά άρματα μάχης Merkava Mk.IV, ενώ εξοπλίζει και τα τεθωρακισμένα οχήματα Namer. Στο εγγύς μέλλον αναμένεται να εξοπλίσει και τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Eitan, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία από το Ισραήλ εντός του 2019.

Το Trophy είναι ένα ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας το οποίο λειτουργεί και ως σύστημα επαύξησης της επίγνωσης της τακτικής κατάστασης (situational awareness). Το σύστημα έχει αναπτυχθεί σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις: HV (Heavy Vehicle), MV (Medium Vehicle) και LV (Light Vehicle).

Το Trophy-HV προστατεύει οχήματα βάρους άνω των 30 τόνων από μια πλειάδα απειλών όπως αντιαρματικές ρουκέτες, κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα και αντιαρματικά πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας (HEAT : High-Explosive Anti-Tank). Η προστασία που προσφέρει το Trophy-HV καλύπτει όλο το τόξο των 360° στο αζιμούθιο και σε μεγάλη γωνία καθ’ ύψος, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να διατηρεί μια ασφαλή ζώνη για τις φίλιες δυνάμεις πεζικού πέριξ του οχήματος. Η διαδικασία αναχαίτισης της απειλής ενεργοποιείται μόνον όταν η επερχόμενη απειλή πρόκειται να προσβάλει το όχημα.

Το σύστημα Trophy χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιχειρησιακό επίπεδο την 1η Μαρτίου 2011 όταν αναχαίτισε μια αντιαρματική ρουκέτα η οποία εκτοξεύτηκε από κοντινή απόσταση κατά ενός Merkava Mk.IV κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Το Trophy χρησιμοποιήθηκε επίσης και στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα το 2014.