«Η σημερινή ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι αν συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, διακινδυνεύει το μέλλον της ουκρανικής κρατικής υπόστασης» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν. Για το ζήτημα της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ανέφερε πως «Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας» είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Σημείωσε πως οι επιχειρήσεις βαίνουν καλώς βάση σχεδίου και χρονοδιαγράμματος. Στόχος της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η Ουκρανία να «αποστρατιωτικοποιηθεί», να «αποναζιστικοποιηθεί» και ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει ουδέτερο καθεστώς.

Επανέλαβε πως ο Πούτιν σημείωσε πως στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και όχι κληρωτοί. Επίσης επισήμανε πως στρατιωτικός νόμος θα επιβληθεί μόνο «σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων περιοχών πολεμικών επιχειρήσεων».