Νέο διάγγελμα πραγματοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Πριν ξεκινήσει να απευθύνει το μήνυμα του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία»,

«Καταφέραμε να πετύχουμε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται σε δεινή και χειρότερη κατάσταση, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα, για να σωθούν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Να παρέχουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους μένουν εκεί σε αυτά τα μέρη. Όσοι άνθρωποι επιθυμούν να φύγουν από αυτά τα μέρη θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν τώρα χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει, όσον αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία».

Σε άλλο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος στράφηκε κατά του ΝΑΤΟ και των αποφάσεων που ελήφθησαν περι μη επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (No Fly Zone).

«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση των βομβαρδισμών των πόλεων και των χωριών της Ουκρανίας αρνούμενη να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Θεωρούμε ότι οι χώρες του NATO δημιούργησαν μόνες τους το αφήγημα πως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα προκαλούσε απευθείας επίθεση της Ρωσίας εναντίον τους».

Απόψε το απόγευμα ο Ζελένσκι είχε συνομιλία με Αμερικανούς γερουσιαστές από τους οποίους ζήτησε αεροσκάφη από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ώστε να ενισχύθουν καθοριστικά την Ουκρανική Αεροπορία.